asd

Всі новини про життя міста

Як у Кривому Розі офіційний безробітний став офіційним шахраєм

21 листопада 2023 року порядний криворіжець звернувся до Криворізької філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості, подавши заяву про надання йому статусу безробітного та призначення грошової допомоги по безробіттю. У той же день його прохання було задоволено.

Чоловік був ознайомлений із правилами та законами, а також із вимогою повідомляти Центр у разі самостійного працевлаштування.

Проте 4 грудня він уклав договору підряду 5-ЦПХ на виконання робіт між ТОВ «БК Спецпроммонтаж», за що отримав оплату розміром 10 062,50 гривень. Паралельно цьому також отримав державну виплату по безробіттю в сумі 2580,64 гривень.

Дії громадянина органом досудового розслідування кваліфіковано за ч.1 ст. 190 КК України, за ознаками: заволодіння чужим майном шляхом оману ( шахрайство).

22 березня 2024 року Саксаганський районний суд міста Кривого Рог суд розглядав цю справу і врахував те, що підсудний повністю визнав свою провину, активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення та добровільно відшкодував завдані збитки. При цьому, обставин, які обтяжують покарання обвинуваченому судом не встановлено.

Тому було визначено покарання у виді 160 годин громадських робіт.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі