asd

Всі новини про життя міста

Як у Кривому Розі збираються перейменовувати вулиці на честь загиблих Героїв

Як відомо, процес спочатку декомунізації, а нині дерусифікації охоплює усі галузі життєдіяльності українців. Нині ж актуальною темою для жителів міст, сіл, селищ міського типу, хуторів є перейменування усього, що так чи інакше пов’язано з росією.

Так, у Кривому Розі теж можна спостерігати за змінами назв вулиць, проте аж ніяк не на честь загиблих воїнів. І хоча петиції до влади міста набирають необхідну кількість, але депутати Криворізької міської ради відмовляються за них голосувати.

І ось на черзі назріває черговий скандал із проектом про «Порядок найменування (перейменування) геонімів міста на честь загиблих захисників України». Як зазначають у групі «Місто Героїв», створене положення не вирішує проблеми, а лише їх ускладнює.

Про це у своєму дописі зазначає Катерина Станкевич.

Експерти проаналізували проект і дійшли висновків, що цей документ має ряд суттєвих порушень, зауважень, а також юридичних колізій. До того ж, називати вулиці Кривого Рога на честь загиблих в ході війни можна буде лише за умови існування у полеглого певних нагород. Але ж, як відомо, чимало чоловіків ішли на фронт добровільно, не встигали навіть оформити документи про УБД, а вже отримували смертельні поранення.

Саме тому громадськість закликає владу міста утриматись від прийняття цього проекту як документа для виконання і врахувати всі зауваження стосовно цього питання.

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
2 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі