test

Всі новини про життя міста

Якою була вода у Кривому Розі минулого тижня

Державна установа  «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» на період воєнного стану в країні продовжує здійснювати щоденний лабораторний контроль якості та безпечності питної води за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками у визначених моніторингових точках на території області в межах соціально – гігієнічного моніторингу.     

Так, за період з 29 березня по 4 квітня структурними підрозділами ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ » на території області досліджено 150 проб питної води на відповідність до вимог Державних санітарних правил і норм «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» і «Показники безпечності та окремі показники якості питної води в умовах воєнного стану та надзвичайних ситуаціях іншого характеру».

Про це повідомляє на сайті лікар з комунальної гігієни відділу епіднагляду та профілактики неінфекційних захворювань ДУ “Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ”  Світлана Чубукова.

За мікробіологічними показниками всі досліджені проби питної води відповідають встановленим нормативам. 

За фізико-хімічними  показниками з відхиленнями  99 проб, але ці показники  на території області на рівні багаторічних значень, без аномальних змін.  

Інформації щодо результатів лабораторних досліджень питної води направляються керівникам об’єктів водопостачання, в органи місцевої влади і самоврядування та Держпродспоживслужбу.

ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» на період воєнного стану, враховуючи нестабільність та  можливість виникнення різних непередбачуваних ситуацій, в тому числі і на системах водопостачання, з метою профілактики інфекційних і неінфекційних захворювань,  отруєнь, настійливо  рекомендує населенню області   вживати для питних потреб лише кип’ячену  або питну доочищену фасовану воду для збереження здоров’я і профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі