Незважаючи на важкі часи жодне підприємство харчової промисловості Кривого Рогу не припинило виробництво продуктів харчування та забезпечує продукцією не тільки наше місто, а й Дніпропетровську, Кіровоградську, Миколаївську та Херсонську області.
Напередодні професійного свята – Дня працівників харчової промисловості України в.о. міського голови Юрій Вілкул привітав харчовиків міста зі святом та подякував їм за самовіддану працю й підтримку міста під час війни. Міськими нагородами було відзначено 21 представника харчових підприємств.
«Сьогодні ми всі працюємо в складних умовах і харчова промисловість не стала винятком. В умовах війни у Кривому Розі жодне підприємство харчової промисловості не припинило виробництво продуктів харчування, що дало змогу забезпечити продовольством не тільки мешканців нашого міста та вимушених переселенців, які у нас перебувають, а й Дніпропетровську, Кіровоградську, Миколаївську та Херсонську області. Крім того, з перших днів війни, під керівництвом Військової адміністрації Кривого Рогу наші підприємства забезпечують харчами військових Збройних Сил України та підрозділів Територіальної оборони. Місто в свою чергу, підтримує підприємців. У місті діє міська Програма розвитку малого й середнього підприємництва, яка значно допомагає підприємцям. Також, хочу зазначити, що для переміщених підприємств з інших регіонів України ми надаємо можливість розмістити своє виробництво у приміщеннях об’єктів комунальної власності Кривого Рогу. Місто робить все можливе, щоб бізнесу у нас працювалось комфортно» – сказав в.о. міського голови Юрій Вілкул.
З початку року підприємства Кривого Рогу вже виробили понад 20 тисяч тонн продукції на майже 600 млн грн. Її асортимент нараховує понад 1 000 найменувань.
Начальник управління розвитку підприємництва Ірина Рижкова зазначила: «Не дивлячись на те, що під час воєнного стану харчові підприємства стикаються з низкою проблем: затримка постачання товарів, зміни логістики, безпека та захист співробітників – харчовики міста працюють в безперебійному режимі. З перших днів війни практично кожне харчове підприємство міста долучилося до формування міського стратегічного запасу продуктів харчування. Разом з підприємствами харчової галузі ми вирішуємо найбільш актуальні питання розвитку міста та соціального захисту населення. У місті попри війну ми не припинили муніципальні проєкти, такі як «Зігріємо турботою ветерана» та «Найкраще – дітям». Саме реалізація цих проєктів дозволила людям отримувати товари чи послуги зі знижкою або безкоштовно. Обсяг знижок наданих суб’єктами господарювання за весь час склав понад 700 тисяч гривень».
У Кривому Розі продовжують роботу 50 підприємств харчової галузі, на яких працює майже 2 тисячі осіб.
«Під час війни наше підприємство працює стабільно, ми не тільки не зменшили обсяг виробництва продукції, а навпаки збільшили. Наше підприємство є стратегічним об’єктом, тому виконуємо всі замовлення, поставляємо свіжу випічку та хліб не тільки по нашому місту, а й по всій Дніпропетровській області, частині Херсонської та до Криворізького району. Крім того, з перших днів війни ми забезпечуємо продукцією наших захисників та допомагаємо благодійним організаціям, які до нас звертаються. Працюємо всім містом на перемогу!», – зазначив директор ТОВ «Криворіжхліб» Ігор Налбантов.
новини Кривий Ріг LIFE