test

Всі новини про життя міста

За пів року в Кривому Розі народилося 1379 малюків

З початку 2024 року в Дніпропетровській області народилось 11903 малюків, з яких 1379 у Кривому Розі.

27 новонароджених отримали свої перші документи саме у Центрі «Віза» («Центр Дії»). Саме тут, у рамках комплексної послуги «Народження дитини», є можливість оформити перші документи за один візит і в одному місці.

Про це повідомляє пресслужба Центру.

Так, в умовах воєнного стану в Україні державна реєстрація народження дитини проводиться будь-яким органом державної реєстрації актів цивільного стану за зверненням заявника.

Державна реєстрація народження дитини проводиться з одночасним визначенням її походження та присвоєнням їй прізвища, власного імені та по- батькові. Походження дитини визначається відповідно до Сімейного кодексу України.

У разі відсутності батьків, якщо вони з будь-яких причин не можуть зареєструвати народження дитини, державна реєстрація проводиться за заявою родичів, інших осіб, уповноваженого представника закладу охорони здоров’я, в якому народилася дитина чи в якому вона перебуває.

Який перелік необхідних документів?

  • медичний висновок про народження, сформований в Реєстрі медичних висновків   електронної системи охорони здоров’я;
  • медичний документ, виданий компетентним суб’єктом іншої держави, що підтверджує факт народження, належним чином легалізований, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України (у разі якщо дитина народилась в іншій країні і її народження не було зареєстровано).

Куди звертатись?

  • онлайн, шляхом заповнення відповідної заяви на послугу «єМалятко» на Порталі Дія за посиланням: https://diia.qov.ua/services/yemalyatko ;
  • до адміністратора послуги «єМалятко» безпосередньо у закладі охорони здоров’я, що надає медичну допомогу при пологах, за умови співробітництва відділу державної реєстрації актів цивільного стану та закладу охорони здоров’я на основі відповідного меморандуму;
  • до відділу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем народження дитини чи місцем реєстрації батьків;
  • до Центру надання адміністративних послуг (у місті Кривому Розі це Центр «Віза» («Центр Дії»), Головний офіс у Металургійному районі (пл. Молодіжна);

Про факт державної реєстрації народження видається свідоцтво про народження.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи