test

Всі новини про життя міста

Залізне серце України: Дніпропетровщина – одна з найбагатших на корисні копалини областей держави

Ряд областей України має значні запаси залізної руди, вугілля, марганцю, урану, титану тощо. І це без урахування водних ресурсів та плодючих земель.

Про це нагадав голова голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

“Пам’ятаєте заяву американського сенатора Ліндсі Грема про те, що приблизна вартість наявних в Україні критично важливих корисних копалин сягає 10-12 трильйонів доларів?

Особливий інтерес на тлі викликів воєнного часу представляють літiй, титан, уран, залізна та марганцева руди. За аналізом економістів та аналітиків, здебільшого ці ресурси зосереджені на українському кристалічному щиті. Найбільш багаті на ці ресурси області:

▪️Дніпропетровщина ($3,5 трлн);
▪️Частково окупована Запорізька область (понад $600 млрд);
▪️Харківщина, де тривають важкі бої (майже $700 млрд);
▪️Тимчасово окупована Донеччина ($3,8 трлн);
▪️Тимчасово окупована Луганщина ($3,2 трлн).

Зрозуміло, що вартість корисних копалин може сильно варіюватися, залежно від методології оцінки та поточних ринкових цін.

Дніпропетровська область має значні запаси залізної руди, вугілля, марганцю, урану, титану тощо. І це без урахування водних ресурсів та плодючих земель.

Підвищений інтерес до нашого регіону з боку міжнародної спільноти, зокрема Німеччини та Чехії, є зрозумілим з огляду на наш промисловий потенціал та багаті природні ресурси”, – зазначив Микола Лукашук.

Ілюстрація – Forbes.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи