Кривий Ріг живе за вимоги воєнного часу, на потреби захисту і оборони Кривого Рогу задіяні всі ресурси.
З перших днів російського вторгнення у місті працюють над створенням потужного стратегічного запасу продуктів. Виробництво м’ясних консервів на сьогодні є одним з ключових процесів. Сотні банок тушонки вже виготовили в імпровізованих цехах навчальних закладів міста.
На кухнях шкіл та дитсадків готують стратегічні запаси харчів для бійців. Курятина – вищого гатунку, спеціально для м’ясних консервів.
Тетяна, кухар, розповіла:
«Ми з дівчатами щодня тут. Користуємося рекомендаціями технологів, робота важка, гаряче, але не скаржимося. Розуміємо, наскільки це важливо сьогодні».
Тільки в одному з таких імпровізованих цехів заготували сотні трьохлітрових банок. За словами Євгена Удода, лабораторна перевірка продукції – обов’язкова.
Євген Удод, перший заступник міського голови сказав:
«Ще місяць тому тому ніхто не міг і уявити, що наші дитсадки та школи налагодять виробництво якісної тушонки для захисників. В місті створено стратегічний запас харчових продуктів. Ці м’ясні консерви – суттєве доповнення до вже сформованого запасу».
новини Кривий Ріг LIFE