test

Всі новини про життя міста

Знайомство з класифікацією парфумів

Парфуми — унікальна ароматична композиція, до складу якої входять ефірні олії, отримані з рослин і спецій або синтетичних ароматичних сполук. Парфуми поділяються на 5 основних груп, залежно від концентрації ароматичних сполук. В цій статті ми розглянемо класифікацію парфумів і допоможемо вам зрозуміти, що ви отримуєте, купуючи новий аромат. 

Що означають абревіатури EdC та EdT на ваших парфумах? 

Процентне співвідношення ефірних олій та спирту в парфумах показує, до якого типу вони відносяться. Виходячи з цього, парфумерна продукція поділяється на 5 основних груп:

  • Parfum (P)— до 30% ефірних олій;
  • Eau de Parfum (EdP) — від 8% до 15% ароматичних інгредієнтів;
  • Eau de Toilette (EdT) — до 8% ароматичних речовин;
  • Eau de Cologne (EdC) — 3-5% ароматичних есенцій;
  • Eau Fraiche — до 3% ароматичних інгредієнтів.

Розглянемо більш детально основну класифікацію парфумів. 

Парфум 

Слово «Pure Parfum» з французької перекладається як «чистий парфум». В ньому висока концентрація аромату, тобто він містить мінімальну кількість спирту, воду та інших розріджувачів. Парфуми мають насичений інтенсивний аромат, який ідеально підходить для особливих випадків або для тих, хто хоче більш виражений аромат. 

Pure Parfum містить близько 30-40% чистої парфумованої олії. Завдяки їх великому вмісту парфум радує стійкістю до 8 годин. Наносити його варто помірно, щоб отримати гарний результат. 

Кожна компанія намагається створити парфуми, які б завоювали прихильність жінок. Бренд Victoria’s Secret створив серію ароматів Bombshell, ці парфуми користуються попитом вже не один рік. Прихильники відмічають якість та широку піраміду ароматів.   

Парфумована вода 

«Eau de Parfum» — це французький термін, який перекладається як «вода парфумів». Навіть сама назва вказує на те, що EDP концентрація не така сильна, як в Pure Parfum. Парфумована вода — це найкращий вибір для тих, кому потрібен тонший і менш насичений аромат. Парфумована вода (EDP) має концентрацію ароматної олії в межах 15%-20%. Її аромат відчувається на шкірі протягом 4-5 годин. 

Зазвичай в Eau de Parfum міститься більша концентрація спирту чи води, тому це оптимальний вибір для людей з чутливою шкірою. Її можна наносити на волосся та одяг. Це чудовий вибір для побачення, тому що аромат помітний, а завдяки впливу температури тіла чи навколишнього середовища, стає ще сильнішим. Спеціалісти не рекомендують наносити парфумовану воду, якщо ви працюєте в тісних приміщеннях, через сильний запах. 

Туалетна вода 

Туалетна вода — це один із найбільш популярних і універсальних видів парфумів. Вона містить в складі від 5% до 15% чистої ефірної олії та тримається на шкірі до 3 годин. Завдяки низькій концентрації ароматичних компонентів, туалетна вода підходить для щоденного нанесення. Назва цього парфуму походить від французького слова «Faire sa Toilette», що приблизно перекладається як «помитися», «готуватися». Тож значення туалетної води пов’язане з актом освіження перед виходом з дому. 

В туалетній воді верхні ноти аромату є домінуючими, вони дають освіжаюче відчуття після нанесення. 

Одеколон 

Цей тип аромату містить приблизно 2-4% чистих олій, за рахунок чого тримається на шкірі приблизно 2 години. Термін «Eau de Cologne» відображає місце походження цього аромату — Кельн, Німеччина. Слово «Eau» в перекладі з французької означає вода, тому вислів «Eau de Cologne» перекладається як «вода з Кельну».

Для багатьох людей одеколон асоціюється з чоловічим доглядом, бо багато представників сильної статі наносять його після гоління. Однак Eau de Cologne означає просто застосування легкого аромату. Тобто одеколони можуть використовувати як чоловіки, так і жінки. Цей тип парфумів має сильну верхню ноту, яка приваблює споживачів. Одеколон — чудовий вибір для спекотної погоди, тому що він не тримається довго, і ви можете наносити його часто. 

Освіжаюча вода

Цей аромат подібний до одеколону тому, що запах тримається до двох годин. Він має низьку концентрацію ароматичних олій від 1% до 3% та малий вміст спирту. Крім ефірних олій, до нього входить велика кількість води. 

В Eau Fraiche не має сильних нот. Він ідеально підходить тим, хто любить легкі аромати. Підійде людям з чутливою шкірою. 

Кожен вид парфумів має свої унікальні характеристики та переваги. Парфумована вода стійка і має інтенсивний аромат, тоді як туалетна вода легкий та тонкий. Парфум є найбільш концентрованим і стійким видом ароматів, тоді як одеколон — це найдешевший варіант, з легким, освіжаючим ароматом. 

Розуміння відмінностей між цими основними типами парфумів допоможе вам вибрати той, який задовольняє власні потреби й підійде для конкретного випадку.  

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі