asd

Всі новини про життя міста

Зруйноване рашистами Криворіжжя будуть відбудовувати у співпраці з Люксембургом (фото)

Криворізький район зазнав суттєвих руйнувань від дій окупантів. Наразі тут відроджується мирне, довоєнне, життя. Втім, відбудова зруйнованого чи ушкодженого поребує значних зусиль, в тому числі й фінансових.
Партнером виступив Люксембург.
Криворізька районна державна адміністрація зробила відповідне повідомлення:
“Керівник управлінської команди EU4Business Facility, заснованого Європейським Союзом, та експерт у Proman, представник Уряду Люксембургу Стівен Туппер сьогодні зустрівся із першим заступником голови Криворізької райдержадміністрації – начальника районної військової адміністрації Віталієм Шпаком. Разом із заступником голови РДА – начальника РВА Дмитром Оганесовим та керівниками профільних підрозділів РДА учасники зустрічі обговорили питання налагодження співпраці Люксембургу з Криворізьким районом задля відновлення Криворіжжя, що постраждало через війну росії проти України, та головне – подальшого розвитку району.
Пан Стівен розповів, що зазначена ініціатива з’явилася після візиту голови МЗС Люксембургу до України, де він пересвідчився у незламності українського народу, який веде визвольну боротьбу проти жорстокого агресора. Глибоко співчуває Україні і сам Стівен Туппер, який довгий час працював у нашій країні та мешкав у м. Ірпінь, тож на власні очі бачив реалії повномасштабного вторгення. Для подальшої співпраці обрали саме Криворізький район, який з початку війни потерпав через ворожі обстріли чи не найбільше в області.
Тож у планах – довгострокова програма розвитку та відновлення Криворіжжя за підтримки Люксембургу. У ході обговорення, як можливі напрямки для співпраці на початковому етапі, учасники зустрічі запропонували: допомогу з реабілітації та необхідного протезування постраждалих від військових дій, забезпечення ноутбуками та планшетами школярів задля якісного онлайн-навчання у військовий час, запровадження грантів для малого бізнесу, зокрема для сільгоспвиробників. Наступними кроками можуть стати підтримка та розвиток профтехосвіти в Криворізькому районі, допомога у реконструкції понівечених рашистами об’єктів, будівництво та розвиток інфраструктури району”.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі