Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

Кризова ситуація на Коксохімі: працює екологічна група швидкого реагування. Що робити населенню?

23 червня на коксохімічному виробництві ПАТ “Арселор Міттал Кривий Ріг” виникла кризова ситуація (пожежа). Після отримання офіційної інформації група швидкого реагування ВСП «Криворізький РВ ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ” негайно виїхала для проведення дослідження вмісту забруднюючих речовин в атмосферному повітрі на території прилеглої житлової забудови.

Про це повідомили у міськоу управлінні екології.

Спостерігалися незначні перевищення гранично-допустимих концентрацій діоксиду азоту (0,22 мг/ м3, (при нормі 0,2 мг/ м3), аміаку (0, 26мг/м3, при нормі 0,2 мг/м3), сірководню (0, 0085 мг/м3, (при нормі 0,008 мг/м3). Після проведення повторних досліджень атмосферного повітря о 14-00 год., концентрації забруднюючих речовин знаходились у межах гігієнічних значень. Ситуація контрольована, моніторинг продовжується.

Центр громадського здоровʼя підготував поради для населення щодо дій у таких обставинах. Тож, якщо ви опинилися в зоні надзвичайної ситуації, повʼязаній з горінням хімічних речовин – дотримуйтеся наступних порад.

Під час та одразу після виникнення ситуації:

За можливості, залиште зону задимлення.

Зведіть до мінімуму перебування на відкритому повітрі.

Якщо у вас з’явилися задишка, кашель – зверніться до лікаря.

При посиленні запаху гарі рекомендуємо одягати зволожені захисні маски. Особливо це стосується літніх людей, та тих, хто страждає на діабет, серцево-судинні захворювання, хронічні захворювання легень, алергію.

Користуйтеся приміщеннями, де є очищення повітря.

Тримайте вікна зачиненими. З метою непроникнення задимленого повітря рекомендується завішувати вікна, кватирки, фрамуги, двері зволоженою тканиною і періодично ії змінювати.

Після виникнення ситуації:

Не робіть пробіжок та прогулянок.

Рекомендуємо збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для відновлення втрати солей та мікроелементів можна пити підсолену і мінеральну лужну воду, кисломолочні напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі.

Проводьте вологе прибирання в житлових приміщеннях і на робочих місцях; корисно також поставити в житлових та робочих приміщеннях ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря.

Кілька разів на день приймайте душ.

Частіше промивайте ніс і горло.

У їжі перевагу надавайте фруктам і овочам, а також іншим стравам, багатим на мінеральні речовини.

Продукти з власних городів мешканцям в зоні впливу пожежі перед вживанням необхідно обов’язково ретельно мити.

Не вживайте алкоголь. Не куріть. Це провокує розвиток гострих і хронічних захворювань дихальної системи.

Обмежте контакт дітей з піском та ґрунтом на ігрових майданчиках, розташованих в зоні впливу пожежі.

Якщо є хронічні захворювання – виконуйте вказівки вашого лікаря.

Запамʼятайте ці поради та передайте їх рідним і знайомим. Це саме той випадок, коли знання можуть врятувати здоровʼя і навіть життя.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі