Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі містян закликають позбавитися назв “Чебурашка” та “Визволення”

Серед переліку топонімів, які підлягають зміні, значаться відомі у Кривому Розі площа Визволення, вулиці Співдружності, Спаська, Каспійська і ще десятки таких, які називалися на честь героїв радянщини.

Наприклад, вулиці Сержанта Рзянкіна – прикордонника, який відзначився під час війни в Афганістані; Василя Симбірцева – Героя Радянського Союзу, який загинув у Кривому Розі в 1944 році; Олега Кошового – члена підпільної організації «Молода гвардія»; Зої Космодем’янської – радянської комсомолки-диверсантки тощо.

Рекомендують перейменувати і сквер Чебурашки, названий на честь мультиплікаційного героя часів СРСР.

Також не може бути місця в сучасних назвах Бернарду Шоу, який заперечував Голодомор в окупованій більшовиками Україні, Тореадору Драйзеру, бо вихваляв Сталіна, а в 1945 році став членом Комуністичної  партії США.

Відповідно до Закону України “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії” на території Дніпропетровської області триває процес перейменування об’єктів топонімії, назви яких містять символіку російської імперської політики.

З 27 квітня 2024 року право щодо їх перейменування отримала обласна державна адміністрація.

Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Робочою групою з питань подолання наслідків російської імперської та радянської тоталітарної політики у Дніпропетровській області підготовлено перелік об’єктів топонімії, назви яких містять символіку російської імперської політики відповідно до пункту 4 статті 2 Закону України “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії”.

     Ознайомитися з переліком можна [   ТУТ   ] 

     Подати пропозиції щодо нових назв вищезазначених об’єктів топонімії можна:

  • у письмовому виді на поштову адресу: Дніпропетровська обласна державна адміністрація, проспект Олександра Поля, 1, м. Дніпро, 49004;
  • в електронному форматі на електронну пошту: [email protected]

Пропозиції у письмовому виді або електронному форматі подаються із зазначенням прізвища, імені, по батькові, контактного телефону та адреси особи, яка їх подає.

Юридичні особи подають пропозиції у письмовому виді або електронному форматі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження.

Пропозиції обов’язково повинні містити обґрунтування та коротку інформаційну довідку про фізичну особу, ім’я якої пропонується присвоїти, ювілейну, святкову чи історичну дату, назву історичної події тощо, назви яких пропонується присвоїти.

Збір пропозицій триватиме до 19 липня 2024 року включно.

Анонімні пропозиції, а також пропозиції, що надійдуть після 19 липня 2024 року або без обґрунтування та інформаційної довідки, розглядатися не будуть.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі