Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У криворізькій лікарні №10 проводяться будівельні роботи з облаштування приміщення для «Кисневої» (фото)

До 2019 року лікарні Кривого Рогу перебували у підпорядкуванні області, а 10-та міськлікарня була у підпорядкуванні Придніпровської залізниці (до міста перейшла у 2015 році).

Коли їх передали в підпорядкування міста, у них почалися ремонти та оснащення сучасним обладнанням. Наразі, в умовах медичної реформи, коли всі лікарні стали самостійними суб'єктами господарювання та мають фінансуватись НСЗУ, у Кривому Розі міська влада продовжує залучати кошти на проведення ремонтів для забезпечення криворіжців якісним медичним обслуговуванням.

Про це повідомили у міському управлінні преси та внутрішньої політики.

Пандемія коронавірусу стала справжнім викликом для всієї галузі медицини. Міська влада Кривого Рогу продовжує надавати допомогу медзакладам у забезпеченні спецобладнанням, медикаментами, засобами індивідуального захисту, а також вирішує ще одну вкрай гостру проблему – відбудовуються системи киснезабезпечення, роботи тривають у 9 медзакладах. В тому числі, ведуться роботи із монтажу системи киснезабезпечення у міській лікарні №10 по вулиці Вернадського, 141 А.

8 лютого голова Громадської ради міста Олександр Вілкул провів у десятій лікарні виїзну нараду щодо питання оснащення лікарень міста системами киснезабезпечення та поспілкувався із медпрацівниками.

Олександр Вілкул зазначив: «Кожного разу, відвідуючи наші лікарні, спілкуючись із лікарями, медсестрами я не перестаю щиро захоплюватися їх витримкою та мужністю. Третій рік поспіль Кривий Ріг як і вся країна та світ живе і працює в умовах пандемії. Для всіх нас це випробування на міцність. І давайте будемо відвертими, медична система України не була готова до такого виклику. Зокрема, із спалахом пандемії лікарні зіткнулися із проблемою киснезабезпечення. Справа в тому, що з 2006 році такі системи прибрали із усіх лікарень країни. Зараз ми їх будуємо заново. Крім десятої лікарні, ведуться роботи із встановлення систем централізованого подання кисню у лікарнях № 1, 3, 5, 7, 11, 16, 17 та інфекційній лікарні. В цілому, при нормі 80% у нас майже 99% ліжок «ковідних» лікарень забезпечені киснем».

Наразі, на першому поверсі головного корпусу «десятки» проводяться будівельні роботи з облаштування приміщення так званої «Кисневої». Зроблено розводку трубопроводу із мідних труб на умовний тиск 2.3 Міліпаскаль по всім відділенням лікарні та завезено 2 кисневих генератора фірми «Дуплекс». Централізована подача кисню – це 30-60 літрів за хвилину, він застосовується у важких випадках. Звичайний концентратор надає 15 л за хвилину.

До кінця березня будівельники обіцяють завершити монтаж системи киснепостачання. Таким чином, всі 155 ліжок по лікарні будуть забезпечені централізованим киснем, що дасть змогу покращити лікування хворих як на коронавірус так і інших хвороб.

Головний лікар міської лікарні №10 Володимир Семенів зазначив: «Зараз дійсно дуже важкий час для всієї медицини і системну підтримку міста переоцінити складно. Наша лікарня за останні роки реально отримала друге дихання-проведені ремонти, закуплено нове обладнання, яке допомагає в ефективному лікуванні криворіжців. Нова система забезпечення киснем – це ще один ефективний елемент допомоги людям навіть у найважчих випадках».

Стосовно міськлікарні №10, то проведений капітальний ремонт закладу, відкрите травматологічне відділення. Під час проведення капремонту лікарні заклад отримав значну кількість вкрай необхідного медичного обладнання. Завдяки співпраці з німецькими колегами, криворізькі лікарі мають можливість проходити стажування у клініці Німеччини.

 

Подписывайтесь на наш Telegram канал https://t.me/krlife_ua

 

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі