asd

Всі новини про життя міста

Особливості вибору вина на весілля

Весілля – важлива та відповідальна подія, до якої необхідно підготуватися належним чином. Один з етапів підготовки – покупка алкогольних напоїв. Перш за все, необхідно замовити вино та ігристе. Зробити це завжди можна в мережі супермаркетів Novus. Якщо чоловіки п’ють міцний алкоголь, то жінки та молодята – саме вино.

Особливості вибору

Спочатку потрібно розрахувати необхідну кількість напою. Якщо міцного алкоголю (коньяк, горілка) необхідно 500 г на людину, то вина – 700 г на одну людину. Приблизно визначте або краще запитайте: що саме полюбляють пити гості. Це буде плюсом і для них, і для вас. Щоб напою вистачило на все святкування, купуйте його з запасом (на 30-40% більше).

На весільний стіл необхідно ставити одразу кілька видів напою. Адже одні люди не п’ють сухого, а інші – солодкого чи напівсолодкого. Також не варто забувати про ігристе вино, яке має литися рікою в цей день.

Крім того, напій підбирається під страви. Наприклад, червоне терпке вино більш гармонійно поєднується із м’ясними стравами, а біле – з рибою чи птицею. Не менш важливо враховувати і вікову групу гостей. Зазвичай люди старшого покоління вживають напівсолодкі напої, а молодь може експериментувати зі смаками.  

Навіть пора року впливає на вибір вина: весною та влітку, коли погода хороша, краще віддати перевагу легкому білому напою. Для зими та осені більше підходить насичене червоне вино.

Як вкластися в бюджет

Існує кілька порад, як не вийти за межі бюджету весілля при покупці алкоголю. Для цього необхідно слідувати таким рекомендаціям:

  • покупка в популярних мережах супермаркетів, а не в ресторані;
  • краще одразу взяти алкоголь із запасом, щоб не купувати його додатково в ресторані, де він коштує дорожче;
  • не зайвим буде дізнатися у магазині про знижки на оптову покупку чи звернути увагу на акційні товари.

Важливий також вибір виробника. Хоча кращими країнами-виробниками є Італія та Франція, є доволі багато альтернативних варіантів. Відмінну якість демонструють також грузинські, чилійські, австралійські та українські вина. Відомі сомельє завжди зауважують: не існує ніяких розведених вин з порошку, існують просто якісні вина та неякісні (з несонячного регіону виноградних плантацій).

Не забувайте, що надмірне вживання алкоголю – шкідливе для вашого здоровʼя.

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі