asd

Всі новини про життя міста

А 22 лютого 1944 року війська визволили історичний центр міста – проспект Поштовий, що сьогодні вважається офіційною датою визволення нашого міста

Повністю від окупантів Криворізький район був звільнений 8-10 березня 1944 року. В боях загинуло понад 32 000 воїнів, 75 000 отримали поранення.

Сьогодні – 80-та річниця визволення Кривого Рогу від фашистських загарбниківо. О 10.00 криворіжці прийшли до Меморіального комплексу, що у Металургійному районі, щоб вшанувати пам’ять воїнів, які віддали життя за свободу, волю та незалежність рідної Батьківщини.

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої інформації.

Традиційно, цього дня запалили 10 факелів Пам’яті, а в Свято-Георгіївській дзвіниці запалили свічки, на знак поваги до всіх полеглих у боях за Україну.

Керівництво міста, голова Ради оборони міста Олександр Вілкул, учасники бойових дій, родини військовослужбовців, представники громадських організацій, поклали квіти до Стели Героїв, стендів «Загиблим в АТО», пам’ятного знаку «Полеглим захисникам України», пам’ятника на честь бійців, які загинули під час виконання військового обов’язку в зоні проведення антитерористичної операції на сході України та монументу «Перемога».

Місто було в окупації 922 дні – більше 30 місяців. За роки окупації у Кривому Розі за офіційними даними було знищено понад 7 000 криворіжців, за неофіційними – 20 000 місцевих мешканців.

Зараз у місті проживає 2047 тисяч ветеранів Другої світової війни, у тому числі, 13 – безпосередніх учасників бойових дій Другої світової війни, серед яких визволителька Кривого Рогу Валентина Іванівна Погорілова (15 січня 2024 року їй виповнилося 97 років).

новини Кривий Ріг LIFE


Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі