asd

Всі новини про життя міста

Cіли на віз в упряжі з конем: у Кривому Розі покарали «лісорубів»

Троє представників ромської національності завчасно стали дбати про опалення будинків взимку, але вирішили це зробити у незаконний спосіб. Для свого задуму чоловіки взяли пилки, сіли на віз в упряжі з конем і поїхали в урочище «Довгинцево» в межах Довгинцівського району Кривого Рогу.

Перший раз виїхали 22 вересня і здійснили порубку 13 дерев породи «дуб звичайний». Розпиляли стовбури на колоди різної довжини для зручного перенесення, повантажили на віз і погнали коня додому.

Наступного разу приїхали сюди ж 25 вересня і знову напиляли дерев і повантажили на саморобні вози.

Згідно з висновком судово-економічної експертизи ДП «Ліси України», збиток склав 65 120, 77 гривень, що є істотною шкодою, завданою державним, громадським інтересам, навколишньому природному середовищу в частині забезпечення ефективної охорони, належного захисту, раціонального використання та відтворення захисних лісових насаджень.

Щодо покарання, то 4 березня 2024 року Довгинцівський районний суд міста Кривого Рогу визнав усіх трьох фігурантів справи винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 246 КК України, та призначив покарання у виді 3 років обмеження волі. Проте на підставі ст.75 КК України осіб було звільнено від відбування покарання з випробуванням 1 рік.

Щодо матеріальної компенсації, то суддя постановив стягнути в рівних частках з кожного на користь держави: 6 058 грн. 24 коп. в рахунок відшкодування витрат на проведення судово-економічної експертизи, тобто по 2 019  гривень 41 коп.

Цивільний позов Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі відокремленого підрозділу Філії «Дніпровське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» суд також задовольнив, зобов’язавши сплатити 65 120 гривень 77 копійок.

Речові докази – 15 колод сироростучих дерев породи «дуб звичайний», 10 фрагментів стовбурів дерев породи «дуб»  довжиною 35-40 см та діаметром 22-25 см й дворучну металеву пилку з двома дерев`яними руків`ями – конфісковано в дохід держави.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі