asd

Всі новини про життя міста

Це має робити кожен: на 30-40% скоротити споживання води у тих районах, які одержують воду від Каховки

Голова Ради оборони Кривого Рогу під час вечірнього брифінгу прокоментував ситуацію наслідків руйнуванням Каховської ГЕС:

“Зараз наше спільне завдання, підкреслю саме спільне, це має робити кожен – на 30-40% скоротити споживання води у тих районах, які одержують воду від Каховки.
 
Перше. Необхідно максимально зменшити споживання води промисловістю та всіма об’єктами бізнесу. Це особиста відповідальність кожного керівника підприємства. Дякую тим підприємствам, які вже з самого ранку значно скоротили споживання. Решту прошу проявити свідомість, інакше відключення проводитимуться примусово.
 
Друге. Для населення вдень вода подаватиметься в штатному режимі, але з 22:00 до 5:00 тиск води знижуватиметься. Забезпечуватиметься проток та циркулювання, вода діставатиме лише до перших поверхів будівель. Повторюю, це стосується лише періоду з 22:00 до 5:00 у тих районах, які забезпечуються водою з Каховки. В інший час вода буде подаватися, можливо з трохи зниженим тиском, але буде подаватися скрізь.
 
Тому дуже прошу не створювати ажіотаж та паніку, і не набирати воду в усе, що тільки можна. Так, сьогодні у першій половині дня споживання води населенням збільшилось у 2 рази. Через це не витримувала автоматика насосів міськводоканалу, частина насосів зупинялася і вода на деякий час пропадала. Якби всі користувалися у звичайному режимі – цього б не сталося. Якщо всі будуть відповідальні, то сподіваюсь цього не станеться і надалі. Згадайте ситуацію, коли скупляли сіль, потім цукор та інше.
 
Третє. Повністю заборонено полив із шлангів. Це стосується і дачних кооперативів, і приватного сектору. Кооперативи, які не дотримуватимуться цього режиму, теж відключатимуться від водопостачання.
 
Четверте. У селах, які також одержують воду від «Кривбасводоканалу» – це по дузі від Інгульця через низ до Софіївки, подача води здійснюватиметься з 8:00 ранку до 12:00 дня.
 
Як бачите, обмеження поки що зовсім не критичні. Вони будуть діяти поки не буде досягнутий баланс між споживанням води та її закачуванням у Південне водосховище. І, дотримуючись спокою, сподіваюся, ми пройдемо це випробування, як і пройшли вже багато інших.
 
Якщо цих заходів буде недостатньо, вводитимуться додаткові обмеження, але ми зробимо все для того, щоб вода в нашому місті була в необхідній кількості для нормального життя городян”.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі