asd

Всі новини про життя міста

Дерев’яні тотеми та “ловці снів”: у Кривому Розі віднайшли містичну локацію

Кривий Ріг славиться своїм промисловим туризмом. Але не одними шахтами та кар’єрами відоме наше місто. Криворізькі ландшафти вражають і надихають подорожувальників. Скелі, криворізькі “гори”, мальовниче узбережжя водосховища привертає увагу туристів.

Так під час велоподорожі, криворіжці натрапили на дивну та доволі містичну місцину, яка знаходиться на Карачунах, – повідомляє Інформатор.

Фотографії дерев’яних тотемів, загадкових табличок та своєрідних “ловців снів” показали учасники групи “ПВД безкоштовно. Кривий Ріг“.

Місце, яке знайшли подорожувальники схоже на локацію для язичницьких зборів. На одній з табличок написало “Святилище Перуна”. Згідно з напису, в цьому місці проводять давні обряди рідновірів, а також туди не можна заходити з поганими думками.

Чи дійсно у цьому місці проводять обряди на жаль не відомо. Ймовірно один з тотемів зображає язичницького Бога Перуна.


Довідково: в язичництві єдиним найвищим богом «громовиком», був Перун. Уособленням неба взагалі був Сварог. Інші вищі боги вважалися його синами — Сварожичами: сонце і вогонь — Дажбог і Хоре, Велес — «скотій бог». У волинян найвищим богом вважався ще Святовит — Триглав. Імена цих богів дійшли до нас із фольклору — народних казок і пісень, сутність яких зводиться до боротьби світлих сил природи з темними: родючості з неродючістю (безплідністю), літа із зимою, життя зі смертю.

У слов’ян не було вироблено чітких форм культу, не було громадських кумирів, храмів, жерців. Лише під впливом варягів почали споруджувати або зображати бовванців (ідолів). Князь Володимир уперше поставив у Києві над Дніпром ідоли Перуна, Хора й Дажбога.

Джерело: Інформатор

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі