Всі новини про життя міста

Із війни під Кривий Ріг сержант привіз заборонений «трофей»

Обшуки на подвір’ї військовослужбовця проводився 1 березня з  06:30 до 07:05 слідчим слідчого відділення поліції №4 Криворізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції України в Дніпропетровській області.

Під час огляду помістя було виявлено та вилучено десяток підривачів різного типу промислового виготовлення, які призначені для комплектації осколково-фугасних артилерійських снарядів та являються самостійними вибуховими пристроями і відносяться до засобів детонування (ініціювання вибуху) та придатні для здійснення вибуху, 2 одиниці ударно-дистанційного запалу, 2 одиниці споряджених корпусів осколково-наступальної ручної гранати типу РГН, патрони 12,7 мм. до бойової нарізної вогнепальної зброї калібру 12,7 мм. (кулеметів «ДШК», «ШВАК», «Утес» та ін., гвинтівок «ПТРД», «АСВК» та ін.) та 1 одиницю патрона 14,5 мм. зразка 1941 року до бойової нарізної вогнепальної зброї калібру 14,5 мм. (кулеметів «КПВ», «КПВТ», рушниць «ПТРД», «ПТРС» та ін.).

Господар пояснив, що усі ці бойові гаджети він привіз додому після боїв за звільнення Херсонської області.

Підозрюваний погодився на угоду з прокурором, а суд врахував його позитивну характеристику вдома, те, що чоловік стоїть на захисті держави й бере участь у бойових діях, щире каяття та наявність малолітньої дитини.

8 квітня 2024 року  Криворізький районний суд Дніпропетровської області визнав громадянина  винуватим за ст. 263 ч.1 КК України та призначив йому узгоджену сторонами угоди міру покарання, з застосуванням ст. 69 КК України, у вигляді 1 року позбавлення волі. На підставі ст. 58 КК України замість призначеного покарання призначити покарання у вигляді службового обмеження для військовослужбовців строком на 1 рік із відрахуванням в дохід держави 10 відсотків із суми грошового забезпечення.

Стягнути з підсудного на користь держави витрати за проведені експертизи в сумі 18 932 гривень.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
2 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ворон
28 днів тому

Це нам за те, що ми мало молилися )

Шмигаль з шапіто пробиває дно…
Тобто прем’єр вважає, що заливати бюджетні кошти в кишені олігархів — доцільно.

Провалювати мобілізаційну кампанію своїми заявами “ми позавчора перемогли” —доцільно.

Паплюжити свободу слова —доцільно. Також доцільно збагачувати приофісні компанії, а ще – платити з держбюджету окремим журналістам, які ще недавно тягли сюди рускій мір.

Доцільно бронювати їх всіх від мобілізації.

А переспрямувати кошти з телемарафону на фінансування потреб української армії — виявляється, НЕДОЦІЛЬНО!

,,ваван нелохович...
28 днів тому

А какой-то пи..абол говорил, две-три недели. Отыскать бы его и набить ему рожу. Ну хорошо что хоть Арестович наконец всю правду сказал.,про 15 років війни….

Вся стрічка новин у гнівних репліках: “США живуть подвійними стандартами! Чому країни НАТО збивали “Шахеди”, що летіли на Ізраїль – і не збивають ті що летять на нас?”

Відповідь очевидна. Тому що у Ізраїля з країнами Заходу абсолютно свої особливі дипломатичні стосунки. Стосунки, які ізраїльська дипломатія вибудовувала десятиріччями. не пригадую жодного випадку, аби президент Ізраїлю припирався на міжнародні переговори з неголеним рилом і в засаленому кітелі або в светрі – аналогу зачуханої фліски ім. ЗЕ. не знаю жодного випадку, аби Ізраїль бикував на міжнародних переговорах в стилі: “Ви всі нам винні!” І вже тим більше не пам’ятаю від президента Ізраїлю заяв типу: “Якщо США нам не допоможуть – ми програємо!”
Допомагають країнам чиї президенти заявляють “Ми створимо армію вдов і сиріт”, а не “Якщо нам не допоможуть – ми програємо”.

Друге правило – ніхто не любить халявщиків. Де був би Ізраїль, якби там заявляли: “Не треба будувати оборонні заводи, бо їх розстріляє ворог – треба все брати у Заходу”.

Ви пропонуєте Заходу делікатне питання їхньої безпеки довірити вам, передавши вам зброю на мільйони доларів?

Агов! А ви самі передали б справу своєї безпеки країні, де прямо в розпал війни знімають з головкомів харизматичного авторитетного командувача, і міняють на особу, яку армія відверто зневажає – а більшість населення про це ані мур-мур? І це тільки одна ознака, яка має сильно занепокоїти країни Заходу.

Країна яка обрала “просто хорошого хлопця” без політичного грунту… Кого Україна обере президентом завтра? Іншого коміка? Топового журналіста – бо правильні речі говорить? Ексцентричну депутаткиню? А ви самі рветеся допомагати країнам Південної Америки, наприклад?

Хочете аби до вас ставилися як до дорослих – дорослішайте…

Останні записи

Популярні новини