asd

Всі новини про життя міста

Jerry Heil та alyona alyona закрили збір на відбудову школи у Криворізькому районі

Перед початком “Євробаченя-2024” представниці України alyona alyona та Jerry Heil запустили кампанію “Мій голос відбудовує” для відбудови Великокостромської гімназії у Криворізькому районі. 25 травня збір закрили.

Про це повідомили співачки та ініціатива United24.

Благодійна кампанія триватиме впродовж місяця — з 25 квітня по 25 травня.

“Збір на 10 000 000 грн для відбудови Великокостромської гімназії закрито!” — написали у соцмережах.

Зробити пожертву можна було через сторінку проєкту на сайті United24. Visa та “Ощадбанк” подвоюювали усі відповідні платежі, що виконані картками Visa та “Ощадбанку”.

На “Євробаченні-2024” перемогла Швейцарія, яку цьогоріч представляли Nemo з піснею The Code.

У фіналі “Євробачення-2024” представниці України alyona alyona & Jerry Heil виступили під номером 2 з піснею Teresa & Maria та постановою від дворазової номінантки “Ґреммі” — Таню Муіньо. Вони посіли третє місце.

Що сталося з гімназією

Вночі проти 11 жовтня 2022 року російська ракета поцілила у школу, до цього росіяни впродовж семи місяців обстрілювали громаду. Цей удар вщент зруйнував ліве крило. Тут були дитячий садок, майстерня, кабінет групи продовженого дня, тренажерний та спортивні зали. Тепер навчатись у школі, яка перетворилась на руїну, неможливо.

250 учнів залишились без приміщення для навчання.

“Це була школа моїх дітей, онуків. Було дуже боляче дивитись на її уламки. Коли онуки повернулись додому й побачили руйнування, плакали і питали: «Бабусю, нашу школу відбудують?». Дуже хочеться повернутись в рідні стіни, заглянути в очі всім моїм дітям, відчути, чим вони дихають, почути їхні серця”, — розповідала вчителька гімназії Людмила Таранович.

За даними МОН, за два роки війни були пошкоджені 3583 навчальні заклади, а 394 — повністю зруйновані. Більшість постраждалих закладів (1888) — це саме школи. Вже два роки 917 800 учнів навчаються дистанційно.

Джерело: Суспільне

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі