Всі новини про життя міста

Криворізькій науковиці показали, як розвивають промисловий туризм в Естонії

Тема розвитку промислового туризму не втрачає інтересу й актуальності для криворізьких фахівців, які мріють зробити її мейнстримом у нашій унікальній у цьому плані місцевості. Певний досвід трансформації індустріальних об’єктів на туристичні локації має дружня до нас Естонія. 

Ним поцікавилась доцентка кафедри туризму та економіки Вікторія Пацюк під час наукового стажування в Талліннському університеті, – розповіли в КДПУ.

Пані Вікторія відвідала єдину сланцеву шахту-музей у світі, розташовану в містечку Кохтла-Нимме. Територія шахти після завершення видобувних робіт у 2001 році була перетворена спочатку на Кохтласький шахтний парк, а потім підземну частину переобладнали на музей. Нині шахта та навколишня територія входять до Естонського шахтного музею. Вони обладнані для прийому туристів, які можуть відвідати підземну частину шахти і гірничо-збагачувальну фабрику, на території якої є музей, кафе та конференц-зал.

Директорка шахти Етті Кагаров ознайомила криворізьку науковицю з процесом регенерації шахти в музейний комплекс, розвитком туризму на об’єкті, окреслила плани на майбутнє цього напрямку.

Пані Вікторія сподівається використати досвід балтійської країни для наукових досліджень та практичних впроваджень у нашому місті. 

Джерело: ТРК Рудана

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі