asd

Всі новини про життя міста

Криворізьких підприємців ще раз проінформували щодо державної мови

В Україні українську мову визнано державною. Тож нею мають користуватися при виготовленні рекламних носіїв та для обслуговування клієнтів в громадських/медичних/спортивних/транспортних закладах тощо.
Аби уникнути непорозумінь, криворізьких підприємців попередили про важливість дотримання відповідних законодавчих засад.
“З метою уникнення порушень у сфері використання мови, управління розвитку підприємництва нагадує, що згідно з вимогами чинного законодавства України мовою реклами в Україні є державна мова.
Вимогами статті 28 мовного Закону передбачено, що інформація для загального ознайомлення (оголошення, зокрема ті, які містять публічну пропозицію укласти договір, покажчики, вказівники, вивіски, повідомлення, написи та інша публічно розміщена текстова, візуальна і звукова інформація, що використовується або може використовуватися для інформування необмеженого кола осіб про товари, роботи, послуги, певних суб’єктів господарювання, посадових, службових осіб підприємств або органів державної влади, органів місцевого самоврядування) подається державною мовою, якщо інше не встановлено цим Законом. При цьому інформація для загального ознайомлення може дублюватися іншими мовами відповідно до Закону”, – акцентують увагу фахівці міського управління розвитку підприємництва Криворізької мерії.
До речі, в липні 2022 року набрала чинності стаття 188 позн. 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно з якою за порушення Закону. Зокрема, до безпосередніх порушників (фізичних осіб) застосовуються адміністративні стягнення:

  • у вигляді накладення штрафу у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 до 5100 грн) або попередження, якщо порушення вчинено вперше;
  • за повторне протягом року вчинення порушення на порушників накладається штраф у розмірі від 500 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 до 11900 грн).
    У разі виявлення реклами з ознаками порушення Закону України «Про рекламу» на території міста споживачі реклами можуть звернутися:
  • до Головного управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області для отримання консультації (телефон:+380685654639, канцелярія +380500456925, info@dp.dpss.gov.ua;
  • до Уповноваженого із захисту державної мови (адреса: м. Київ, провулок Музейний, 12, info@mova-ombudsman.gov.ua).

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі