asd

Всі новини про життя міста

Криворізький бізнес попередили про законодавчу необхідність дотримання «мовного Закону» (фото)

До фахівців міського управління розвитку підприємництва надходять інформаційні запити щодо застосування державної мови в об’єктах бізнесу.

Фахівці підготували таке роз’яснення:

«Згідно з пунктом 2 Типових правил розміщення зовнішньої реклами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2003 року № 2067, вивіска чи табличка біля входу у приміщення не є рекламою. Однак такі вивіски чи таблички відносяться до носіїв інформації для загального ознайомлення.

Інформація для загального ознайомлення як то:

– оголошення, зокрема ті, які містять публічну пропозицію укласти договір, покажчики, вказівники, вивіски, повідомлення, написи;

– інша публічно розміщена текстова, візуальна і звукова інформація, що використовується або може використовуватися для інформування необмеженого кола осіб про товари, роботи, послуги, певних суб’єктів господарювання.

Відповідно до розділу 28 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» має подаватися державною мовою, може дублюватися іншими мовами відповідно до вимог законодавства.

В рекомендаціях органам місцевого самоврядування щодо забезпечення дотримання вимог законодавства про державну мову у сфері інформації для загального ознайомлення та зовнішньої реклами, що розміщені на офіційному веб-сайті Уповноваженого із захисту державної мови, зазначено про необхідність проведення рейдів-перевірок дотримання встановлених вимог, та у випадку виявлення порушень законодавства про державну мову запропонував органам місцевого самоврядування надсилати матеріали про порушників (найменування, місцезнаходження, код ЄДРПОУ для юридичної особи або ІН для фізичної особи-підприємця, контактну інформацію) з фото- та відеофіксацією порушень до Секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови для подальшого притягнення порушників до відповідальності у встановленому законодавством порядку.

З огляду на зазначене, пропонуємо всім суб’єктам господарювання провести ревізію розміщеної на об’єкті та в об’єкті інформації та провести, у разі необхідності, її оновлення».

До безпосередніх порушників (фізичних осіб) застосовуються адміністративні стягнення:

– у вигляді накладення штрафу в розмірі від 3400 до 5100 грн;

– попередження, якщо порушення вчинено вперше;

– за повторне протягом року порушення застосовується штраф у розмірі від 8 500 до 11 900 грн».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі