asd

Всі новини про життя міста

Міфи онлайн кредитування

Послуги кредитування користуються помітною затребуваністю та популярністю у широких масах. Часто це обумовлюється екстреними потребами у вигляді заборгованостей чи потреби оплати дорогого товару. Більшість європейських країн, у тому числі й Україна, запропонували сучасний та комфортний напрямок фінансового ринку – мікрокредитування громадян. Кредит онлайн – зручний фінансовий інструмент, який дозволяє заповнити потреби населення, оскільки видається на нагальні потреби.

Більшість громадян не бажають брати кредит онлайн, оскільки налякані високими відсотковими ставками та історіями про колекторські бюро. Проте мікрофінансові організації України роблять все можливе, щоб зруйнувати подібні міфи.

Міф №1 – МФО працюють нелегально

Більшість чули міф, що всі мікрофінансові організації є шахраями. На відміну від банків, які часто замовчують обов’язкове страхування, а також приховують реальний розмір комісії за користування кредитними коштами, мікрофінансові організації надають прозорі умови для своїх клієнтів. З 1 липня 2020 року діяльність МФО регулює Національний банк України. НБУ контролює правомірність та здоров’я фінансових показників мікрофінансових організацій. Вся юридична документація на підтвердження ведення законної діяльності представлена на офіційному сайті мікрофінансових організацій у відкритому доступі. Крім необхідної документації, МФО надають послуги без прихованих комісій та додаткових платежів.

Міф №2 – мікрокредити – це не вигідно

При зверненні до банківських організацій необхідно пройти дуже тривалу процедуру оформлення кредиту, зрештою який навіть можуть не видати. Збираючи великі пакети документів з надією сподобатися співробітникові банку витрачаються не лише тимчасові, а й фінансові ресурси. У мікрофінансових організаціях ситуація з оформленням набагато простіша, а умови та вимоги кредитор озвучує заздалегідь, надаючи інформацію на сайті. Там же можна дізнатися про всі нюанси за кредитом, наприклад, процентна ставка або сума кінцевої виплати за обраний безпосередньо клієнтом термін. Це дає можливість потенційному позичальнику розподілити фінанси та бути впевненим у можливості сплатити заборгованість вчасно. Кредит онлайн на карту на невеликий термін дозволяє вирішити фінансові труднощі у найкоротші терміни.

Міф №3 – неможливо отримати кредит онлайн з поганою кредитною історією

Погана кредитна історія у розумінні банків – тривалі прострочення за старими кредитами, непогашена заборгованість або велика кількість одночасно відкритих кредитів. Нові банківські позики для таких позичальників будуть або недоступні, або їх видадуть не на найвигідніших умовах. У розумінні мікрофінансових організацій, погана кредитна історія – минулі помилки потенційного клієнта, якому МФО може допомогти. Головна умова під час взяття кредиту онлайн на картку в МФО – довести платоспроможність, і не мати заборгованостей у тій мікрофінансової організації, де оформляється кредит онлайн на картку. Мікрофінансові організації мають великий попит і поширені по всій країні, тому шанс отримати кредит онлайн з поганою кредитною історією в різних МФО набагато вищий, ніж при зверненні до банку.

Міф №4 – кредит онлайн можна не віддавати

На сьогодні діяльність колекторських служб, які вибиватимуть гроші силою та відбиратимуть нажите майно. Для цього мікрофінансова організація укладає із клієнтом спеціальний договір, де прописуються умови двох сторін, після чого гроші надходять клієнту на картку. Так званий договір оферти чи кредитний договір має повну юридичну чинність. При невиконанні умов на кредит позичальника можуть накладати штраф у вигляді додаткових відсотків або призвати позичальника до відповіді перед судом.

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі