test

Всі новини про життя міста

Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко повідомив про прогнозований дефіцит медичних кадрів на глобальному рівні до 2030 року

Чимало лікарів зараз на фронті, є медики, які виїхали закордон через війну. А роботи додалося в рази.

Про це розповів у Телеграмі голова Дніпропетровської обласної ради:

“За словами очільника МОЗу, державі не вистачає лікарів-психіатрів, клінічних психологів, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, терапевтів мови й мовлення. Також бракує хірургів, нейрохірургів, травматологів, кардіологів, багатьох інших фахівців.

Чи повернуться ті, хто знайшов прихисток і роботу за межами України? Чи витримають наші медики навантаження, яке зростає? Що потрібно для подолання всіх існуючих викликів? Окреме питання – підготовка молодих спеціалістів. Пандемія коронавірусу та дистанційне навчання негативно вплинули на освіту студентів-медиків. Про війну годі й говорити.

Кількість операцій в наших лікарнях подекуди зросла у кілька десятків разів. Дніпропетровщина стала великим медичним хабом і для внутрішньо переміщених осіб, і для жителів сусідніх областей, і для військових. Нікуди не поділися й «мирні» хвороби.

За допомогою всім, хто її потребує, стоять наші лікарі, які вклали десятки років свого життя у здобуття освіти, отримання практичного досвіду, навичок тощо. Зараз чимало абітурієнтів обирають більш легкі професії. Адже професія лікаря – надскладна і потребує щоденних титанічних зусиль. Далеко не всім вона під силу.

Тож, враховуючи той дефіцит медиків, який ми маємо зараз, нам потрібно берегти кожного медичного працівника. І не забувати, що вони теж потребують допомоги та підтримки.

Дніпропетровська обласна рада, як власник найбільших надкластерних лікарень регіону, робить все можливе, щоб наші медичні заклади були потужними центрами надання допомоги. Велика відповідальність, велика кількість викликів і роботи”.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі