asd

Всі новини про життя міста

“Ми переступили якісь запчастини і пішли, не знаючи, що то був боєзаряд”, – криворожанка Олена вижила дивом

Пані Олена, мешканка 5-го поверху, завдячує порятунком Вищим силам і надзвичайникам. Боєзаряд російського дрона упав прямо перед дверима її квартири і не розірвався. У той час вона була вдома з 8-річним сином і собачкою Остіном. Родина вижила дивом.

Нагадаємо, ввечері та вночі наше місто атакували дві хвилі дронів. Уламок одного БпЛА пошкодив дах п’ятиповерхівки у Саксаганському районі. Два дрони збили наші повітряники.

«Дитина вже спала, а ми ще читали канал «Ніколаєвський Ваньок» і бачили, що на Кривий Ріг летять шахеди, – розповідає Олена. – Почалася стрілянина, я одразу зняла дитинуз ліжка і сказала: «Синку, стоїмо в коридорі». І буквально за хвилину бабахнуло! Ми не одразу зрозуміли, що сталося, але побачили, що поряд уже горить».

Олена вибігла на балкон, унизу були люди, які їй кричали, що палає дах.

«Я вийшла й побачила, що перед моїми дверима на купі бетону лежать частини дрона, валяються деталі. Ми переступили їх і пішли. Страшно стало вже потім, коли ми дізналися, що то лежав нерозірваний боєзаряд. Тобто ми були в коридорі, над нами зяяла дірка, і від шахеда нас відділяли лише двері. Якби дрон вибухнув – нас би вже не було. А тоді ми якось мобілізувалися, звідкілясь беруться сили й резерви у людини, бо ж треба було думати про дитину. Знайшли свого собаку і вибігли на вулицю».

За зізнанням криворожанки, в такі моменти думаєш, що був на волосині від смерті і просто дивом врятувався, а про квартиру і майно взагалі не думаєш. Пані Олена більше переймається, щоби стрес не позначився на психіці сина.

«Дитина у мене врівноважена, істерики не було, реагував спокійно, але далі не знаємо, як воно вилізе. Головне, що ми всі живі, а решту можна поправити», – впевнена жінка.

“Дім здригнувся, ми вибігли з онучкою у котом”, – криворожанка Тетяна

Мешканка атакованої російським дроном 5-поверхівки в Саксаганському районі на власні очі бачила вогняну кулю й чула удар. 

«Дім здригнувся, я виглянула, а там світиться, – згадує цю стресову ніч пані Тетяна. –  Поліціянти почали стукати у двері і кричати, щоб усі виходили. Приїхала ДСНС, просили нас відійти від будинку подалі, а самі вони тут ліквідовували пожежу. Дякуємо їм усім, хлопці ризикують своїми життями, рятують нас у такий важкий час. Я живу з онукою, ми вибігали разом з нею і котом. У школі пересиділи, а потім нам дозволили повернутись додому. Стрес пережили великий, спати не могли. У моїй квартирі, на щастя, все ціле».

Будинок таки зазнав пошкоджень, бо ворожий дрон упав на дах і пробив у ньому велику діру. 

«Завдання комунальників – протягом кількох годин тимчасово закрити дах тарпауліном, щоби не потрапляв дощ, який прогнозують сьогодні. Трохи згодом дах буде відремонтовано повністю. Мешканці сусідньої квартири, яка постраждала, отримають від міста грошову допомогу», – написав О.Вілкул.

“Було страшно, але треба було допомагати сусідам вийти з будинку”, – криворіжець про падіння дрона

Пан Валентин живе в цьому будинку, вночі він злякався, але не розгубився – допомагав сусідам евакуйовуватись.

“Було таке враження, що стріляли прямо під вікном, потім був вибух, струсонуло будинок і запахло порохом, потягнуло гаром. Я допомагав людям виходити, на 5-му поверсі живе жіночка, в якої чоловік на фронті, вона розгубилася, не могла нічого зрозуміти, що їй робити. Було задимлення, довелося будити всіх. ДСНС дуже швидко приїхали, загасили вогонь. Отвір великий лишився і частина шахеда валялася прямо в під’їзді. Я не фахівець, але кажуть, то бойова частина. Було страшно, але я побіг догори по сходах. Добре, що в нашому під’їзді хоч малих діток немає. Є старенька бабуся, то їй дочка допомогла вийти”, – поділився з нами пережитим Валентин.   

Евакуйованих людей розмістили в «Пункті незламності», а з 2-ї години ночі вони змогли повернутися до своїх квартир. Після атаки ворожого дрона у даху та стелі залишились великі дірки, пошкоджене майно та комунікації. Бойова частина “шахеда” була знешкоджена саперами.

Джерело: ТРК Рудана

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі