asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі презентували унікальну виставку художніх робіт «100 картин дружин справжніх Героїв» (фото)

16 березня в Міському виставковому залі в рамках проєкту нашого земляка, художника Олега Юрова й спільноти «Ми разом» відкрилась виставка робіт дружин, які втратили на війні своїх чоловіків. Під кожною картиною історія кохання цієї родини.

Це не просто твори мистецтва, це живі свідчення сили духу, непохитності та любові. Картини втілюють сподівання, що навіть у найтемніші часи можна знайти світло й підтримку.

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої інформації.

Головна мета соціального проєкту – психологічна підтримка учасниць, допомога жінкам впоратися з глибокими емоційними травмами, знову навчитися відчувати радість життя, ділитися переживаннями, підтримувати одна одну та знаходити спільну мову.

Разом із художником Олегом Юровим учасниці соціального проєкту, протягом тривалого часу, перетворювали свої глибокі емоції та історії кохання на полотні. Митець лише допомагав надати форму та колір, але енергію й особистий посил в картину кожна жінка вкладала самостійно.

«Моя ідея була перетворити чорно-біле горе, яке випало на долю дружин загиблих Героїв на живі кольори майбутнього, світлу пам’ять. Фарби можуть творити диво.

Приблизно рік тому пройшли перші благодійні майстер-класи для дружин з різних регіонів, що втратили своїх коханих на війні. Одразу виникла ідея проведення великих виставок, щоб об’єднати дівчат. Метою спочатку було намалювати 100 картин, але вже створили 230 й, думаю, буде не менше 1000. Я дуже радий, що місто, де я народився й прожив більшу частку свого життя – стало другим після Києва, яке доєдналося до цього проєкту», – розповів художник Олег Юров.


 
«Творчість говорить дуже гучно. За кожною картиною – історія кохання, щастя й, нажаль, не прожиті мрії, бажання. Кожна історія унікальна, в кожній картинні життя, наші хлопці не хотіли б, щоб ми плакали… Ця виставка – як зустріч двох світів, наші янголи, які з нами, й всі ми, хто дотичний до цього проєкту, до нашої перемоги», – звернулася до присутніх учасниця проєкту, дружина загиблого захисника, співзасновниця спільноти «Ми разом» – Оксана Боркун.


 
Дуже гармонійно доповнили візуальний компонент виставки, перегляд художніх робіт, творчі виступи заслуженої артистки України, нашої землячки – Тетяни Піскарьової та народної артистки України – Оксани Пекун, яка подарувала відвідувачам виставки прем’єру своєї пісні.

Виставка «100 картин дружин справжніх Героїв» триватиме в Кривому Розі до 20 березня у міському виставкому залі, вул. Олександра Поля, 2 з 10.00 до 18.00. Всі бажаючі можуть відвідати виставку (за донат).

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі