asd

Всі новини про життя міста

На АМКР замінили серце шахти (фото)

Під час тимчасової зупинки в шахтоуправлінні гірничого департаменту “АрселорМіттал Кривий Ріг” виконали ремонт-заміну дозаторного комплексу.

Про це повідомили у пресслужбі підприємства.

Фактично шахтарі замінили серце шахти, саме так називають дозатор під землею. Цей комплекс відповідає за видачу руди та порожніх порід з горизонту 1102-го метру на поверхню. До складу дозаторного комплексу входять вагоноопрокидувач, дробарка та система конвеєрів. Ними руда та порожні породи подаються безпосередньо у дозувальні пристрої, а ті вже відміряють їхні обсяги перед завантаженням у скіп, який і видає продукцію шахтарів на поверхню. Ремонтні роботи з заміни дозатора подібного обсягу в останнє виконували 14 років тому.

Зробити такий трудомісткий ремонт таких обсягів  та ще й під землею – справа не з легких. Ви коли-небудь пробували, наприклад, замінювати або встановлювати нове обладнання у маленькій тісній комірці? Це лише приблизно нагадає вам ті умови, в яких працювали наші шахтарі-ремонтники.

«Найперше нам потрібно було демонтувати старі поіржавілі конструкції – це 20 тонн металу, –  розповідає заступник директора з виробництва ШУ ГД Ігор Тіщенко. – Зазвичай у нас всі «інструменти» в шахті працюють на стисненому повітрі, але через зупинку нам довелося користуватися додатковими електролебідками. Частинами ми спускали під землю фрагменти дозатора і вже там збирали його в одне ціле. Кропітка та важка робота, але завдяки нашим хлопцям  з механічної, слюсарної та монтажних груп ми впоралися з усім не лише швидко, а і якісно виконали ремонтні роботи на всіх етапах. В результаті у нас все працює, все виконано власними силами, не використовуючи послуг підрядника. До того ж, ми ще й використали матеріали, які вже були присутні на складах, тож не довелося витрачати зайвих коштів. Все зроблено для того, щоб серце шахти знову запрацювало, як у молодої людини. І перші ж дні роботи після резапуску шахти довели, що шахтарі – це справжні шахтні «кардіологи»!

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі