asd

Всі новини про життя міста

На Дніпропетровщині скасували тендер на видобуток піску

В області скасували ще один тендер. Замовник оголосив торги на видобуток та доставку піску. Оцінив послугу у 5,4 млн грн. Зрештою, визначили переможця. Ним стало підприємство, яке не відповідало прописаним критеріям. Сторони цієї угоди були заслухані робочою групою «Прозорість та підзвітність».

Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

Переможцем цих торгів стало новостворене підприємство. Від заснування до отримання замовлення на мільйони пройшло трохи більше місяця.

«Ми за те, щоб на ринок заходили новачки. У конкурентній боротьбі отримували право на роботу. Втім, у цьому тендері помітили невідповідність вимогам замовника. Він вказував, що у виконавця має бути спеціальна техніка та човен. Останнього в наявності у підприємця не знайшлося. Тому не зрозуміло, як він виграв ці торги», – пояснив перший заступник начальника ОВА Володимир Орлов.

Відповідей на це учасники угоди не дали й на засіданні робочої групи «Прозорість та підзвітність». А тому було прийняте рішення про додаткову перевірку підприємства-замовника. 

Під час неї Східний офіс Держаудитслужби зафіксував факт порушення законодавства. Через невідповідність критеріям пропозицію переможця мали б відхилити.   

В результаті договір на видобуток і доставку піску розірвали. А пильність представників робочої групи дозволила зберегти 5,4 млн грн бюджетних коштів.  

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі