Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

На гроші від держави відкрила кав’ярню у стилі Гаррі Поттера. У Кривому Розі дружина військового розпочала власну справу

У Кривому Розі працює кав’ярня в стилі фільмів про Гаррі Поттера. Власниця закладу – дружина військового Дарина Трач. Жінка розказала, що намагалася створити магічне місце, де відвідувачі відпочивають від реалій війни. Частину коштів на відкриття закладу отримала за програмою “Гранти для ветеранів та їхніх родин”.

Суспільне дізналося, які локації є у кав’ярні та як Дарина отримала грант від держави на власний бізнес.

Дарина – дружина військового, який від початку повномасштабного вторгнення став на захист України. У родині дві доньки. Жінка розказала, пів року тому у додатку “Дія” побачила, що держава пропонує співфінансування бізнесу за програмою “Гранти для ветеранів та їхніх сімей”. Після цього почала писати план для відкриття кав’ярні. Розказала, що над стилістикою довго не думала. Обрала фільм, який обожнюють її діти.

“Це наша спільна ідея. Ми зробили сімейну кав’ярню. Це зона відпочинку для душі й тіла. Мені хотілось, що б тут, наче у якомусь чарівному світі, діти могли відволіктись від тривог”, – каже жінка.

На площі у 100 квадратних метрів облаштували імпровізований Хогвартс, платформу дев’ять та три чверті, темний ліс.

“Наш ліс вийшов магічний з грибами, квітами, які ми зробили власноруч з ізолону”, – розповідає Дарина.

Власниця закладу розказала, що самостійно зробила деталі інтер’єру, а й вигадала меню.

“Ремонт ми зробили за два місяці. В інтер’єрі є лампа, яку мені чоловік передав з Донеччини, а я вже її стилізувала. Десерти у нас також у стилі фільму. Є конверти, мітли, квідіч”, – каже власниця.

Дарина розказала, що в одній з кімнат, а саме за дверима платформи дев’ять та три чверті проходять майстер-класи для дітей. У планах проводити й заняття для дорослих. А ще – відкрити літню терасу. За словами жінки, на популярність закладу вона не розраховувала, але клієнтів зараз чимало.

Тетяна гостя закладу. Розказала, що у кав’ярні вона не вперше. Фільми про Гаррі Поттера обожнює.

“Така атмосфера, сімейна, добра щира”, – каже жінка.

За умовами гранту, держава фінансує бізнес частково, дає 500 тисяч, які підприємці повертають податками за найманих працівників. Дарина розказала, що планує удосконалювати кав’ярню. Чекає на перемогу та повернення чоловіка з війни. Мріє працювати у закладі разом.

Джерело: Суспільне

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі