asd

Всі новини про життя міста

Напередодні зимових свят на вулицях міста Кривого Рогу активізувалися стихійними

У Кривому Розі торговці виходять на вулиці продавати новорічні прикраси, продукти харчування та різні дрібниці. Натомість, міські чиновники сумісно з правоохоронцями активізували проведення вуличних рейдів.

Так, фахівці міського управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради ще раз застеригли містян від вуличної торгівлі:

«Незаконна торгівля негативно впливає на впорядкування організації торговельного обслуговування споживачів, несе певну санітарну небезпеку населенню, перешкоджає легальному бізнесу, погіршує благоустрій територій тощо.

Стихійна торгівля продуктами харчування – загроза епідемічного добробуту населення, тим паче на сьогоднішній день у нашому місті зафіксовано випадки захворювання гепатитом. На вулицях та площах нашого міста, у дворах, скверах та в інших невстановлених місцях розгорнулася ціла мережа несанкціонованого збуту м’ясних і молочних продуктів, риби, городини без належного санітарного контролю, утворюючи цілі осередки стихійної торгівлі, хоча адміністраціями ринків міста здійснено заходи по облаштуванню торгових місць громадянам для реалізації продуктів харчування, установлені пільгові тарифи на послуги ринків. Попри те, що придбані з рук продукти харчування не відповідають санітарним нормам, люди часто ігнорують ці застереження, вважаючи, що такі продукти дешевші і свіжіші, від господаря та й заощаджується час на відвідини ринку чи супермаркету.

Втім, так продавати харчові продукти – це правопорушення. Відповідно до статті 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення (торгівля з рук у невстановлених місцях), реалізаторів продуктів харчування карають штрафом з конфіскацією товару або без неї. А статтею 164 цього кодексу передбачено відповідальність за порушення порядку провадження господарської діяльності.

Стихійна торгівля несе потенційну небезпеку для споживача. Продукти харчування, які безконтрольно реалізують несумлінні підприємці, приватні особи з рук, не пройшли лабораторний контроль, не мають відповідного маркування, не упаковані належним чином. Отже, їх споживання може спричинити небезпечні гострі кишкові інфекції. Найефективніший спосіб боротьби зі стихійною торгівлею – не купувати продуктів харчування у невстановлених місцях. Тож, обираючи продукти до новорічного столу, не варто забувати про правила безпеки. Купуйте продукти в спеціалізованих магазинах або на агропродовольчих ринках. Не купуйте продукти сумнівної якості, «з рук», чи у місцях стихійної торгівлі!».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі