asd

Всі новини про життя міста

Не змогли домовитись: у Кривому Розі осудили медикинь за махінації зі встановлення інвалідності

Вирок суду отримали дві працівниці медичних закладів: одна з обласної медико-соціальної експертної комісії № 2 КЗ «Обласний клінічний центр медико-соціальної експертизи» Дніпропетровської обласної ради», а друга – лікарка-терапевтка КНП «Криворізька міська лікарня № 16» Криворізької міської ради.

Обидві фігурантки кримінальної справи за правопорушення ч.2 ст.28, ч. 2 ст. 3692 КК України – зловживання впливом, за рішенням Тернівського районного суду міста Кривого Рогу понесуть покарання  у виді штрафу в розмірі двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 34 000 гривень.

Прикметно, але потерпілою у цій справі є також лікарка-кардіолог, яка має тяжке захворювання, проте перебуває на військовому обліку та відповідно до військового квитка має військове звання лейтенанта медслужби. У жовтні минулого року жінка вирішила звернутись за консультацією з приводу проблем зі здоров’ям та отримати групу інвалідності в Обласній МСЕК №2 Комунального закладу «Обласний клінічний центр медико-соціальної експертизи Дніпропетровської обласної ради»

І ось тут почалося найцікавіше, бо отримала відповідь-пораду від своїх колег про те, що ця процедура небезоплатна, а платити потрібно «в кишеню» близько 1 000 доларів США. Мешканка Кривого Рогу погодилася і спочатку внесла «завдаток» у розмірі 800 доларів.

Проте «криворізька філія» не змогла порозумітися з «обласною» і громадянці групу не підтвердили, а гроші повернули. І тоді вже громадянка звернулася в поліцію.

У матеріалах справи значиться, що, будучи свідомою громадянкою, займаючи активну громадянську позицію з нетерпимістю до корупційних проявів, розуміючи, що медики умисно створюють умови, за яких потерпіла була змушена погодитись надати неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення службовими особами обласної МСЕК № 2 КЗ «ОКЦ МСЕ «ДОР», з метою запобігання шкідливим наслідкам щодо своїх прав і законних інтересів, була обурена такою ситуацією та в подальшому надала згоду на участь у викритті злочинних дій працівниць медзакладів.

Як відомо, призначена  групи інвалідності   дає можливість уникнення від призову за мобілізацією та уникнення подальшого проходження військової служби у складі Збройних сил України, дає можливість отримання пенсійного посвідчення, отримання пенсії за інвалідністю, та безперешкодний виїзд за межі державного кордону України під час дії військового стану.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі