asd

Всі новини про життя міста

Обійти не можна купити: у Криворізькому районі вирує стихійна торгівля (фото)

Дорога, пил, вихлопні гази, сміття, повторне використання одноразової тари, мікроби, неналежна обробка продуктів – це лише ряд причин, чим небезпечна торгівля «з рук» на вулицях, у дворах, скверах та в інших невстановлених місцях.

Про цю проблему повідомляє Криворізька районна державна адміністрація.

Купуючи продукти харчування на вулиці, покупець бере відповідальність на себе та повинен усвідомлювати всі ризики для здоров’я, оскільки якість і свіжість продуктів на стихійних ринках не перевіряють. Внаслідок існування незаконної торгівлі порушуються Правила торгівлі, норми стандартизації, метрології та сертифікації, вимоги чинного законодавства, у т.ч. земельного, податкового, трудового, санітарного.

Таким чином, стихійна торгівля – це адміністративні правопорушення за ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення (торгівля з рук у невстановлених місцях) та ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності).

Єдине законне місце для торгівлі харчовими продуктами, крім магазинів, – це ринок або торгівельний майданчик. Саме там знаходиться державна лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи, яка здійснює обов’язковий державний ветеринарно-санітарний контроль за якістю та безпечністю продукції, що реалізується, і надає продавцю товару експертний висновок установленої форми про те, що даний продукт придатний до вживання.

На сьогодні Криворізьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області тісно співпрацює з Національною поліцією та органами місцевого самоврядування у питанні викорінення стихійної торгівлі та запобіганню харчових отруєнь жителів територіальних громад Криворізького району.

Проводиться роз’яснювальна робота серед підприємців і громадян про всі ризики торгівлі «з рук» у невстановлених місцях, громадян застерігають від небезпеки, яка пов’язана із вживанням небезпечних продуктів та наголошують: не купувати продукти харчування в місцях стихійної торгівлі. Опрацьовано у т.ч. територію Широківської ОТГ, за результатами складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення за порушення правил торгівлі в несанкціонованих місцях.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі