asd

Всі новини про життя міста

Під Кривим Рогом – сказ, а в області обмаль вакцини

19 лютого у Дніпрі відбувся брифінг за участю завідувачки відділення особливо небезпечних інфекцій відділу дослідження біологічних факторів ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» Галини Шамичкової.

Про це повідомляє пресслужба Державна установа «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

З початку 2024 року вже зареєстровано 29 випадків сказу серед тварин: у січні – 17 випадків, лютому (станом на 16.02.24р.) – 12 випадків. Найбільш активно у 2024 році епізоотичний процес перебігає у Синельниківському (14), Дніпровському (6), Павлоградському (5) районах. Випадки реєструються як серед диких, так і серед домашніх тварин.

В заклади охорони здоров’я з осередків сказу серед тварин звернулося понад 34 осіб, з них 2 дітей. Всі отримують лікувально-профілактичну імунізацію.

Проте спікерка зауважила, що в закладах охорони здоров’я Дніпропетровської області вкрай обмежені залишки антирабічної вакцини для надання антирабічної допомоги населенню. Станом на 8 лютого, залишки антирабічних препаратів у Дніпропетровській області склали: антирабічна вакцина – 1850 доз, антирабічний імуноглобулін – 5713 флаконів. Як відомо, при захворюванні на сказ смерть наступає у 100% випадків. Єдиним дієвим способом захисту від сказу є тільки вакцинація. Таких щеплень має бути 5: у день звернення до лікаря (0-й день), а потім на 3-й, 7-й, 14-й і 28-й дні.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі