Всі новини про життя міста

Під Кривим Рогом знайшли поле рідкісних червонокнижних тюльпанів (фото)

На півночі від Кривого Рогу виявили рідкісну представницю флори – дібровний тюльпан (Tulipa quercetorum Klokov et Zoz).

Про це повідомила ботанік з Кривого Рогу Вікторія Тротнер.

Ця квітка занесена до Червоної книги України і зустрічається рідко на теренах країни. Причина – порушення природних екотопів внаслідок господарського освоєння територій, зведення лісів, випасання худоби, витоптування у місцях рекреації, збирання на букети.

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
,,ваван нелохович...
25 днів тому

На судилищі проти Червінського уже цілковитий абсурд. Трійка суддів сьогодні добряче панікувала. При формуванні колегії вчора було зафіксовано однозначне втручання в систему розподілу справ. Ще вчора призначена обманним шляхом колегія хотіла виконати поставлене владою незаконне завдання – продовжити термін тримання під вартою. Не дали їм. Адвокати сьогодні жорстко вимагали виконання всіх процесуальних норм. А відповідно, оскільки суд призначений незаконно, подавали клопотання про відвід суддів. Усі клопотання, звісно ж, судді повідхиляли.

Але при тому далі прямо порушувати закон побоялися. Особливо після того, як захист викликав у судову залу поліцію й оформив повідомлення про злочин. Прокурори-сепаратисти спершу либилися, а потім спохмурніли. Зрозуміли, що краще було їм з Києва справу не віддавати, там чинники тиску на суддів були ближчими. Судді таки спробували ще сьогодні винести ухвалу по продовженню запобіжного заходу й закинути справу місяців на два. Поспіхом стали щось зачитувати під сирену повітряної тривоги. Не пройшло.

Отже, засідання відбудеться завтра о 12:00. І завтра ж закінчується термін запобіжного заходу – тримання під вартою. На жаль, сподівань на чудо нема, таки останньої миті продовжать. Але це все вже йде з такими грубими процесуальними порушеннями, що явно добавить адвокатам аргументів, а суддям паніки.

Останні записи

Популярні новини