asd

Всі новини про життя міста

Показують «Вагітну Україну»: у Польщі відкрили виставку постерів художниці з Кривого Рогу (фото)

22 березня 2023 року в Воєводській бібліотеці міста Кракова Wojewódzka Biblioteka Publiczna w Krakowie відбулося відкриття вернісажу виставки плакатів української мисткині Інни Ліньової “Врятувати майбутнє”.

Про це повідомляє Генеральне консульство України в Кракові.

Інна Ліньова народилася в Кривому Розі, а 2003 року переїхала до США, проте зв’язок із батьківщиної не втратила. Плакати художниці присвячені героїчній боротьбі українського народу з російською навалою та мають на меті привернути увагу міжнародної спільноти до воєнних злочинів російських окупантів в Україні.

Плакат мисткині “Вагітна Україна”, на якому наша Батьківщина зображена в образі вагітної жінки, що оберігає майбутнє всього світу, вже став міжнародним символом українського опору та неодноразово продавався на благодійних аукціонах, а вилучені кошти спрямовувалися на допомогу Збройним силам України.

Ініціатором та організатором виставки виступив український поет, журналіст і публіцист Володимир Стецюк, який до кожного плакату створив серію текстових інтерпретацій, що сформувалися в творчий доробок автора під назвою “Пентаграма світла в пітьмі”.

На виставці була присутня віцеконсул Генерального консульства України в Кракові Ірина Яремчук, яка разом з директором Воєводської бібліотеки Єжи Вознякевічем урочисто відкрила захід та звернулася до присутніх з промовою.

Експозиція Інни Ліньової “Врятувати майбутнє” буде представлена до 25 квітня 2023 року в години роботи бібліотеки. Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду. Вхід вільний.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі