test

Всі новини про життя міста

Посмертне донорство – це один з найшляхетніших вчинків, який людина може зробити, – МОЗ

Після смерті наші органи можуть подарувати нове життя іншим людям. Це справжній подарунок, який може змінити долі цілих сімей.

Про це розповіли у Міністерстві охорони здоров’я України:

“Уявіть собі маленьку дівчинку, яка роками чекає на нове серце, або батька родини, який потребує трансплантації нирки. Донор може подарувати їм шанс на повноцінне життя, можливість знову обійняти своїх близьких і жити без болю.

За даними досліджень, один донор може врятувати до 8 життів, а тканини та рогівки можуть допомогти ще до 75 людей. Уявіть, як багато щасливих облич може бути завдяки лише одному рішенню!

Держава робить все для розвитку органної трансплантації в Україні. Навіть попри війну у 2024 прийнято рішення включити трансплантацію до

Програми медичних гарантій, що робить її безоплатною для кожного пацієнта, але цього замало – кількість донорів залишається недостатньою.

Просто зараз на трансплантацію життєво-необхідних органів в Україні чекають 3091 пацієнт.

Підписання заяви на посмертне донорство – це простий, але дуже важливий крок. Ви можете зробити це у будь-який момент, і це рішення може змінити світ. Ви даруєте надію, життя та радість іншим.

Будь ласка, подумайте про те, щоб стати донором. Це найкращий спосіб залишити слід у цьому світі, продовжуючи життя навіть після того, як ваше закінчиться”.

Проте, як підписати таку згоду та що для цього потрібно – за посиланням.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі