test

Всі новини про життя міста

Публічних службовців Дніпропетровщини навчають основам вебдоступності

На Дніпропетровщині пройшов тренінг з основ цифрової доступності для публічних службовців. Представників комунальних підприємств та органів місцевого самоврядування навчали писати адаптивні тексти для соцмереж та сайтів. А ще – підлаштовувати їх візуальне оформлення під потреби всіх користувачів. Про це повідомили в Дніпропетровській ОВА.

«Державні ресурси – це безальтернативне джерело офіційної інформації. Вони повинні бути доступними для всіх. Фахівці, які їх ведуть, мають знати всі вимоги, покращувати свої навички, вміння адаптувати сторінки. Наприклад, розуміти, як використовувати контрастні кольори, аби було зручно людям з порушенням зору», – зазначив заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

Вебдоступність – це вимоги до онлайн-контенту, які допомагають усім скористатися електронним продуктом. Наприклад, незрячим людям, із когнітивними, зоровими та слуховими порушеннями та маломобільним.

«В останні роки уряд впровадив багато змін, що стимулюватимуть державні органи підвищувати вебдоступність їхніх продуктів. Водночас, важливо, щоб публічні службовці знали, як застосовувати нові вимоги на практиці», – розповідає спеціалістка з політики цифровізації «Проєкту підтримки Дія» UNDP Оксана Гречко.

Учасників тренінгу навчали, як створювати альтернативний текст на сайтах та розробляти доступний користувацький інтерфейс. А ще – який колір та візуальне розташування елементів треба використовувати.

Серед спікерів – національний консультант з вимог цифрової доступності програми розвитку ООН в УкраїніДмитро Попов. Він на власному прикладі демонструє, що дотримуватися правил не складно.

«Цифрова доступність – це тренд у світі. У різних країнах є законодавство, яке вимагає, щоб державні сервіси були зручними для людей з інвалідністю. Україна певний час відставала. Але ми працюємо над тим, щоб наші сайти були не гірші за європейські. Тому навчаємо, як розробників інтерфейсів, так і тих, хто наповнює їх контентом», – підкреслив Дмитро Попов. 

Навчання організували за ініціативи Дніпропетровської обласної військової адміністрації за сприяння «Проєкту підтримки Дія», що Програма розвитку ООН в Україні реалізує за фінансування Швеції.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи