asd

Всі новини про життя міста

“Щоранку змушую себе боротися”. На Центральному кладовищі поховали захисника Маріуполя Олега Яцишина

21 жовтня на Центральному цвинтарі знайшов спочинок ще один криворізький Герой – Олег Яцишин. Гвардієць частини 3011, який зустрів повномасштабну війну в Маріуполі, загинув, коли окупанти збили евакуаційний гелікоптер у Запорізький області. Кілька хвилин не вистачило, аби дістатися позицій української армії. Родина, друзі, однокласники та одногрупники, сусіди, військові – всі з невимовним болем проводжали 24-річного воїна у останню путь.

Життя Олега, який понад усе прагнув побачити рідних та мирну Україну, обірвалося 5 квітня 2022 року. Щемливу історію переписки воїна з мамою та довгих пошуків зниклого сина ми розповідали раніше.

«Нарешті ми зустрічаємо нашого Олежика вдома, – зі сльозами говорить мати полеглого бійця Наталія. – Він відбув на ротацію до Маріуполя 8 лютого 2022-го. Зустрів там велику війну. Пліч-о-пліч з «азовцями» боронив місто Марії, а потім разом із ними відійшов у «Азовсталь». Був важкопоранений, тому його мали евакуювати. Але… той гелікоптер не долетів. Син – моя надія, опора, міцна стіна… І його зі мною немає».

Владислав Дудник, друг Олега та хрещений його донечки, каже:

«Олег був яскравою, доброю, теплою, справедливою людиною. Дуже любив Україну і свою родину. Саме тому після армії пішов захищати рідну землю на схід, ще до повномасштабного нападу росії».

Олег Яцишин закінчив Криворізький коксохімічний технікум, мав перспективи, разом із коханою Мариною ростив маленьку донечку. Жені зараз тільки три роки, і вона ще не усвідомлює, що татко більше ніколи не візьме її на руки, не всміхнеться, не обійме…

«Він загинув за всіх нас, – говорить подруга родини Людмила Дудник. – Не вберегли… Кращий син, вірний чоловік. Душа компанії. Знали б ви, як всі чекали його в гості, як охоче йшли до нього на гостини. Так боляче…»

Сергій Капітула, сусід, додає:

«Страшну ціну платимо ми за своє майбутнє. Ніколи не забудемо подвиг Олега, його внесок у нашу Перемогу».

Олега Яцишина посмертно нагородили нагрудним знаком «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня.  Доземний уклін нашому захиснику! Вічна пам’ять.

Джерело: ТРК Рудана

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі