test

Всі новини про життя міста

Шумить генератор – поставте на килим і обкладіть мішками з піском: спеціалісти дали рекомендації

Останнім часом до Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області надходять звернення щодо шкідливого впливу шуму від роботи генераторів, а також соціальними мережами поширюється інформація щодо вжиття заходів адміністративного впливу до суб’єктів господарювання за перевищення рівня шуму від роботи генераторів, які використовуються у процесі їхньої діяльності.

Про рекомендації щодо зниження рівня шуму, а також про роз’яснення МОЗ України стосовно застосування генераторів розповіла головна спеціалістка управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Маргарита Малишева.

Згідно з медико-санітарними нормами допустимі рівні звуку в приміщеннях житлових будинків становлять 35-55 дБА вдень та 25-35 дБА вночі, а на території житлової забудови — 50-60 дБА вдень та 40-50 дБА вночі. Але зазначені вимоги не застосовуються під час ліквідації наслідків аварій, стихійного лиха, інших надзвичайних ситуацій, а також у випадках коли, наприклад, шумні прилади та інше обладнання забезпечують життєдіяльність житлових і нежитлових громадських будівель.

Проте знизити рівень шуму все ж таки можна. Для цього потрібно:

  • встановити генератор на рівну поверхню на грубий гумовий килимок на відстані 6 м від житлових будинків та спальних приміщень, подалі від вікон та входів до будівлі;
  • оточити його шумозахисними й акустичними екранами;
  • обладнати спеціальним кожухом зі внутрішньою шумоізоляцією та відведення вихлопних газів;
  • додатково – обкласти генератор мішками з піском.

Задля уникнення пожеж чи інших аварійних ситуацій слід дотримуватися усіх заходів безпеки під час експлуатації генераторів.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі