asd

Всі новини про життя міста

Стадіон так стадіон: у Кривому Розі один залишився інвалідом, а інший  потрапив у тюрму

Це історія почалася ще в 2018 році, коли пара закоханих, проживаючи разом, вирішили взяти в банку кредит. Фінансова установа надала їм цю послугу на суму 3179,70 гривень на строк 6 місяців зі сплатою за користування кредитом та відсотків у розмірі 5,99% на місяць, що сплачується щомісяця у розмірі 270,60 гривень.

Позику оформили на дівчину, а її супутник запевняв, що буде виплачувати цю суму. Проте вже через рік пара розійшлася, а от боргове зобов’язання залишилося.

І ось ще через декілька місяців панянка вже була в парі з іншим хлопцем, якому й поскаржилася на свого колишнього. Причина невдоволення – він не дає їй грошей на закриття кредиту. І тоді коханий вирішив розібратися в ситуації радикально.

Дівчина запросила хлопця на розмову – на стадіон по вулиці Співдружності. 25 червня 2019 року близько 16:30 ексобранець прийшов і приніс 270 гривень боргу. Проте там його вже чекали спільники нинішнього хлопця.

Вони відвели жертву подалі від людських очей і озвучили умови: терміново погасити борг та щомісяця віддавати по 1 000 гривень. А щоб той не подумав, що жартують, стали збивати.

Били жорстоко руками й ногами, в основному в область голови та живота. Потім ще раз попередили про наслідки, бо можуть навіть нашкодити його батькам.

Як пояснював пізніше сам потерпілий, він не думав, що завданні травми будуть дуже серйозними, проте у нього діагностували синець лівої лобово-скроневої області, закриту тупу травму живота, синець правого підребер`я, розрив правої долі печінки по черевневій поверхні, гемоперитонеум. Ушкодження відносяться до категорії тяжких за ознакою небезпеки для життя. Він переніс декілька операції.

Під час досудового слідства фігуранти справи давали неузгодженні свідчення, навіть свідок – працівник стадіону – не зміг описати повної картини того, що він спостерігав у період зустрічі хлопців. Проте суд до уваги взяв незаперечні факти за наслідками вимагання грошей. Після заключення судмедексперта у листопаді того ж року головного фігуранта було затримано, а  період слідства й судового процесу він перебував під вартою.

У березні 2024 року Саксаганський районний суд міста все ж визнав чоловіка винуватим у пред`явленому обвинуваченні за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі на 8 років з конфіскацією майна.

Також суд задовольнив позовні вимоги потерпілого й стягнув із підсудного майнову шкоду, завдану злочином, в розмірі 12 116, 00 гривень і моральне відшкодування у розмірі 150 000,00 гривень.

Прикметно, але підсудний свою провину не визнав. Наразі він має законне право на апеляцію.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі