asd

Всі новини про життя міста

Стало відомо, як у Кривому Розі майстер обкрадав завод

Злодюжкою виявився чоловік, який працював майстром механоскладального цеху ТОВ «Запорізький ливарно-механічний завод».

Він мав можливість  вільно пересуватися по території підприємства ТОВ «ЗЛМЗ» та ТОВ «Метінвест-КРМЗ», які знаходяться на одній території. У кінці квітня 2023 року він зважився на кримінал: зайшов у кабінет відділу технічного контролю у механоскладальному цеху й викрав звідти твердомір динамічний малогабаритний «ТДМ-1», вартість якого становить 22 999,67 гривень.

Прибор виніс за межі підприємства й здав його у ломбард на ринку «Ювілейний». Вигода склала 5 000 гривень.

Зрозумівши, що схема працює, він повторив крадіжку в травні: в уже знайомому кабінеті вкрав твердомір динамічний малогабаритний «ТДМ-2», вартість якого становить 17 083,33 гривні., фільтр зварювальний ЗМ «Speedglas 9100X» та фільтр зварювальний ЗМ «Speedglas 9100 MP Lite».

Усе знову відніс у ломбард, за що отримав 9 000 гривень.

На початку червня зловмисника викрили. У ході досудових заходів підозрюваний свою провину визнав, але не погодився з сумою збитку для підприємства. У цивільному позові потерпіла сторона вимагала майнову шкоду в розмірі 86 330 гривень 88 копійок, але затриманий наполягав на сумі підтвердженій експертами  в розмірі 40 083 гривень.

28 листопада 2023 року Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу громадянина визнав винуватим у пред`явленому обвинуваченні за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років.

На підставі ст.75 КК України підсудного було звільнено від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням строком на 2 роки.

Також ухвалено рішення стягнути з підсудного на користь держави витрати, пов`язані з проведенням судово-товарознавчих експертиз, в сумі 1 912  гривень.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі