asd

Всі новини про життя міста

Стало відомо, як у Кривому Розі покарали псевдополіцейського

Аферист спочатку виготовив «посвідчення» із аркушу паперу із зображенням Гербу України та надписом, що за зовнішніми ознаками виглядало як саморобна роздруківка, а потім приклеїв до обкладинки коричневого кольору.  Із цією «липою» він вийшов на вулицю у Терніському районі й став пред’являти громадянам, називаючи себе правоохоронцем.

Першою жертвою горе-шахрая 13 вересня стала перехожа дівчина, яка несла ноутбук марки SAMSUNG. Ділок підійшов до неї, тицьнув свій «документ» і заявив, що займається надважливою справою: по гарячих слідах затримує зловмисника, який поцупив ноутбук. Для слідчих заходів йому потрібно переконатися, що ПК дівчини не є краденим і потребував його віддати для експертизи. Для більшого переконання у своїх словах він запевнив містянку, що забрати свою річ вона зможе в приміщенні поліцейської станції ВП № 5 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області по вулиці Каштановій, але за умови, що надасть документи на гаджет.

Громадянка повірила чоловікові й передала йому ноутбук вартістю 3 566,67 гривень.

Зрозумівши, що схема працює, аферист і надалі став її використовувати. Таким же способом він у наступні декілька днів заволодів електричним дрилем марки DNIPRO M ціною 1325,00 гривень, шліфувальною машинкою марки STURM за 888,08 гривень та хлібопічкою марки Gorenje вартістю 1333,33 гривен. Затримати зловмисника вдалося 26 вересня.

Чоловікові було пред’явлено обвинувачення у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.190 КК України, за ознаками заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненого повторно та за ч. 1 ст. 353 КК України за ознаками самовільного присвоєння владних повноважень, поєднаного із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь. На період досудових заходів він знаходився під вартою. Виявилося, що це не перше правопорушення щодо підробки документів, а також криворожанин мав судимості за шахрайство.

Далі громадянин пішов на угоду з прокурором, а на суді щиро розкаявся. Таким чином, суддя Тернівського районного суд міста Кривого Рогу 23 листопада 2023 року призначив йому узгоджене сторонами покарання: за ч.2 ст. 190 КК України – 2 роки позбавлення волі, а за ч.1 ст.353 КК України – 1  рік обмеження волі.

На підставі ч.1 ст.71 КК України, до покарання, призначеного за даним вироком, частково ухвалено приєднати невідбуту частину покарання за попереднім вироком та на підставі п.1 ч.1 ст.72 КК України перерахувати обмеження волі на позбавлення волі, виходячи із співвідношення 1-му дню позбавлення волі відповідає 2 дні обмеження волі, та остаточно за сукупністю вироків призначити основне покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки 6 місяців.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі