Всі новини про життя міста

Стали відомі результати громадського обговорення з перейменування ще 12 вулиць та парку в Кривому Розі

З 2016 року по січень 2024 року в Кривому Розі вже перейменовано 704 топоніми (2016 рік – 252, 2022 рік – 184, січень 2024 – 268). На виконання норм закону, перейменування відбувалося не лише в Кривому Розі, а й в усіх містах країни.

З 20 лютого по 20 березня 2024 в Кривому Розі відбулися громадські обговорення щодо перейменування ще 13 топонімів. Мешканці міста мали можливість запропонувати нові назви та обрати серед них, як будуть називатися 12 вулиць та один парк.

Це перейменування пов’язане з усуненням дублювання назв та виконанням вимог Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії». Відповідно до законодавства, до 27.01.2024 рішення про перейменування ухвалювались міською радою, після зазначеного терміну і до 27.04.2024 перейменування буде затверджено розпорядженням міського голови. Згідно з процедурою, у випадку наступних перейменувань після 27.04.2024, рішення протягом трьох місяців буде приймати голова обласної державної адміністрації.

Повна таблиця результатів громадського обговорення приведена нижче.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
вовачка 95
29 днів тому

Міністерство енергетики закликає не оприлюднювати інформацію про об’єкти енергетики, які зазнали пошкоджень внаслідок російських ударів.
З таким закликом Міненерго звернулося всіх органів державної влади та органів місцевого самоврядування, державних та приватних підприємств і компаній, представників ЗМІ та експертів, а також усіх українців.
Зокрема, міністерство закликає:

  • не озвучувати публічно (в ефірах телеканалів та радіоефірах, у ЗМІ, соцмережах) детальну інформацію щодо наслідків ударів;
  • не називати конкретні обʼєкти влучань;
  • не надавати деталі про конкретні об’єкти і прив’язки до місцевості, куди було або не було влучання засобів повітряного нападу;
  • уточнюваим кількість влучань і місця влучань;
  • не надавати інформації в конкретних цифрах і показниках щодо відключень, дефіциту електроенергії тощо.

Безумовно, не варто видавати зайву інформацію про те, що і на скільки знищено ворогом. Але не це основна причина такого прохання від Міненерго. Після того, як нам, піднявши тарифи, розповідали що це дало змогу провести ретельну підготовку до обстрілів, багаторівневий захист і т.п., на практиці вкотре виявилось брехнею. Знову все розікрали і перший же масований удар довів, що не готові зовсім. Зараз вкотре нитимуть, що треба підняти тарифи, бо все знищено і треба відновлювати, а коштів бракує.
З однієї сторони – це правильно, а з другої… Так зручно буде брехати про “нанесені збитки” і піднімати на цьому тлі тарифи для наріду…
А на кого працює Шмигаль?

Шмигаль повідомив, у яких областях пошкоджено енергетичну інфраструктуру після атаки РФ

П’ятниця, 29 Березня, 2024 в 10:55

Голова тіктокерів Буданов не втримається. Обов’язково повідомить.