test

Всі новини про життя міста

Тернівському району – 55 років (фото)

У північній частині Кривого Рогу розташований один із найстаріших районів міста – Тернівський. На його території знаходиться найбільша кількість великих промислових підприємств, він єдиний район у якому діють три палаци культури, перлиною та окрасою району є ботанічний сад Національної Академії наук України, а також ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Червона Балка Північна».

Голова району Сергій Кушнір зазначив: «Я вдячний, що разом з керівництвом міста та Радою оборони, задля безпеки городян у районі організовано 130 сховищ та найпростіших укриттів, на випадок блекаутів функціонує 22 Пункти незламності. За рахунок коштів міського бюджету на території району облаштовано 5 місць компактного проживання для нових містян. Зазначу, що Радою оборони міста лише в Тернівському районі надано прихисток понад 7000 переселенців. Місто не згорнуло жодної соціальної програми й у період воєнного стану майже 10 тисяч мешканців Тернівського району отримали допомогу з міського бюджету. Також, третій рік місто надає безоплатні продуктові набори різним категоріям населення й вже понад 96 тисяч тернівчан скористалися такою допомогою».

Довідково: У Тернівському районі працює 49 закладів освіти, 2 лікарні, 4 амбулаторії, у планах – найближчим часом відкрити нову амбулаторію по вул. Івана Сірка. Розгалужена мережа закладів культури та мистецтва – 3 палаци культури, 3 школи естетичного виховання, 9 бібліотек-філій та філія Криворізького краєзнавчого музею. Серед колективів художньої самодіяльності 24 мають почесне звання «Народний» та «Зразковий». Функціонує 2 дитячо-юнацькі спортивні школи №5 і №7; «Центр позашкільної освіти «ТЕРНИ», «Центр дитячої та юнацької творчості «СУЗІР’Я», «Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді «МЕРИДІАН», «Станція юних техніків Тернівського району». Більше 25 спортсменів з різних видів спорту стали переможцями Чемпіонатів світу; більше 40 переможців – чемпіонатів Європи; понад 100 переможців – Всеукраїнських змагань.

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи