Всі новини про життя міста

У березні цього року «АрселорМіттал Кривий Ріг» збільшив виробництво усіх основних видів продукції

«АрселорМіттал Кривий Ріг» оголосив виробничі результати за березень 2024 року.

«У порівнянні з березнем 2023 року виробництво залізорудного концентрату виросло на 52% (з 427 до 651 тис. тонн), коксу доменного – на 50% (з 56 до 84 тис. тонн), чавуну – на 27% (з 109 до 138 тис. тонн), сталі – на 61% (з 77 до 124 тис. тонн) і прокату – на 57% (з 74 до 116 тис. тонн). Обсяги виробництва зросли і в порівнянні з минулим місяцем – залізорудного концентрату вироблено на 14% більше, коксу доменного – на 9%, чавуну – на 19%, сталі і прокату – відповідно на 61 і 59% більше. Цих результатів вдалось досягти незважаючи на російські атаки, спрямовані проти вітчизняної енергетичної інфраструктури, та викликані ними перебої з енергопостачанням.

Показники першого кварталу 2024 року також відображають поступовий прогрес у відновленні виробничих потужностей підприємства.

Порівняно з 4 кварталом минулого року виробництво залізорудного концентрату склало 1775 тис. тонн проти 1283 тис. тонн, тобто на 38% більше; коксу доменного – 245 проти 211 тис. тонн (зростання на 16%), чавуну – 403 проти 392 тис. тонн (зростання на 3%), сталі – 278 проти 250 тис. тонн (на 11% більше), прокату 262 проти 230 тис. тонн (на 14% більше). Зростання виробництва в порівнянні з 1 кварталом 2023 року складає від 50% до 94% залежно від виду продукції.

Мауро Лонгобардо, генеральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг»: «Ми плануємо продовжувати програму виробничого розвитку, зокрема, найближчим часом наблизитись до 50% використання наших потужностей по металургійному виробництву. При цьому стабільність енергопостачання залишається вагомим чинником успішного втілення наших планів».

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
4 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
,,ваван нелохович...
25 днів тому

БПЛА та папери

Довгий текст про безпілотники, котрі не літають самі по собі. Вони також потребують пілотів – зовнішніх.

За логікою, після обіцянки Зеленського про мільйон дронів для ЗСУ, школам що готують пілотів мусить бути створений режим максимального сприяння. І не просто – а пілотів готових по-максимуму до всіх несподіванок фронту.

Так от в реальності все – з точністю до навпаки. Про це мені неодноразово розповідали оператори БПЛА. Причому досить емоційно і в дійових особах. Бо в людей, які бачать діяльність шкіл БПЛА з середини, все більше складається враження що відбувається організований саботаж підготовки пілотів.

Трагізм ситуації ось в чому. За існуючими правилами інструктор аби навчати пілотів мусить вести купу документів. Проте, після повномасштабного вторгнення питанням документообігу інструкторам не набридали. Проте.

Приблизно в той самий час, коли в журналі «Economist» вийшло відоме есе тодішнього головкома генерала Залужного, командування ніби зірвалося з ланцюга. Перевірки на заняття почали приїздити кожного дня.

Головне що цікавить перевірки, це… наявність на руках в інструкторів визначеного наказами переліку документів. Навіть жарт з’явився: «Ніхто не помітить якщо ми на польоти приїдемо без літака – але не простять якщо ми забудемо якусь відомість».

Відтоді ця катівня не слабшає. Інструктори і викладачі бігають як загнані коні. Для навчання пілотів на кожний БПЛА пишеться програма навчання. Виходячи з програми формується розклад, в якому має бути певна кількість тем занять. На кожну таку тему (!!) за правилами має існувати окрема методичка, яку інструктор мусить мати на руках. Проте багато типів безпілотників до війни у ЗСУ не використовувалися і тому методичної літератури для них не було. Звідки її брати? Перевірки це не цікавить. Начальник сказав треба! Інакше ж бджоли без папірця не літають.

Хлопці розповідають, що писати всі ці методички доводиться самим інструкторам і викладачам. Паралельно з навчанням. Для розуміння, весь набір методичної літератури для курсу підготовки на БПЛА займає повну офісну теку-сегрегатор – під сотню методичок. Але й це не межа. За вимогами командування, починаючи заняття, інструктор мусить мати журнал підготовки (його заповнюють щодня), методичку, план занять, розклад занять та відомість інструктажу по техніці безпеки. Якщо група виїздить на польоти на полігон, до цієї макулатури додається ще три найменування документів. А якщо під час занять приймаються нормативи – плюс ще два.

І це не торкаємося прийняття проміжних і підсумкових іспитів – там мусить бути своя методичка на кожен іспит, план проведення іспиту, оціночна відомість, схема на кожну польотну вправу , зразки тестових завдань тощо.

Не складно уявити, що коли інструктори-військові розповідають про це інструкторам-цивільним (з фірм-виробників) у цивільних волосся дибки встає. Там такої бюрократії немає й близько. Цивільні відверто цікавляться: «Коли ж ви людей навчаєте?»

Ви сильно помиляєтеся, якщо думаєте що весь це перелік макулатури можна один раз зробити – і забути. Турботливе командування регулярно вносить в документи зміни, тож документи доводиться весь час переписувати. А ще – з’являються нові й нові найменування документів.
Очевидно, в таких умовах до кожної групи інструкторів потрібна ціла канцелярія. І по-факту вона з’явилася.

Навчання пілотів повністю згрузили на інструкторів-сержантів, бо офіцери-викладачі займаються одними лише паперами. Коли офіцери не встигають – знову таки підключаються інструктори. Звісно, виникає питання – кому і навіщо потрібна така бюрократія, в той час як Україна втрачає території і має проблеми з мобілізацією?
Правда така. Протягом останніх півроку не те що не сталося прискорення підготовки фахівців з БПЛА. Навпаки, інструктори з трудом підтримують попередній ритм. Бо паперами їх бомбардують все більше й більше.

Доречне питання – що це? По факту це – відвертий і неприхований саботаж що підриває обороноздатність України. З усіма похідними.

Дуже сумно!
Отакі кроти у владі..

кондор
25 днів тому

отаман всех земель украинских вольдемар первий в принципе далеко не самий худший президент украини в принципе руско украинскую вой ну затеял витек жиробасич он же виктор янукович зеленский принял державу в довольно занимательное время когда шло масштабное перевооружение украинской армии по стандартам НАТО
страни евросоюзв и америка в принципе помогают украине и неплохими денежними субсидиями и новейшим вооружением но с другой сторони могли би и побольше влаживать в демократические цености всего мира
предположим росийский черноморский флот снова в акватории черного и азовских морей а джо байдену и остальному европейскому казино по барабану
американский и европейский воено морские сили состоящие из навейших атомоходов линкоров тяжелых линейных крейсеров атомных подвойдних лодок еснинцев ракетних крейсеров вполне би могли зайти в акваторию черного или средиземного морей и банально ракетными залпами ТОМАГАВКОВ и ТРАЙДМЕНОВ очисить акваторию от руских воено морских сил но к сожалению пока американский конгрес не разрешает такую акцию
американские и европейские нерпоскунси

кондор
25 днів тому

кстати в кривом роге по улице покровской дом 18 давно уже нужно сделать ОСББ примерно как многие дома не только в кривом роге но и по всей украине
тогда можно общими капиталовложениями не только поставить новую входную дверь но провести новейшие канализационие металопласиковие системи електропроводку очистить подьезд от битових отходов
к примеру это ОСББ ЦЕРЕУС которое давно уже общими капиталовложениями ремонтируют свой дом и другие криворожские ОСББ

игорь гаевский
25 днів тому

кстати ЦЕНТРОБУД оператор жилищно комунальных услуг кривого рога довольно некачествено выполняет свои обязости перед криворожанами которые решили воспользоваться услугами ЦЕНТРОБУДА
к примеру по улице електрозаводской ( в будущем електровентиляторная потому что на криворожском електрозаводе скоро будут выпускать новейшие вентилятори для местних карлсонов ) возле 22 дома стоит аварийное дерево которое давно нужно спилить почему там сделали выборочную вырубку зелених насаждений тоже не совсем понятно местним жильцам
старшой по полтиникам местний полтиник сказал ну мол пользительная вещь для обчества ну по ходу мясо вредно
вобщем аварийное дерево возле 22 дома по улице електрозаводской давно нужно спилить это в компетернции ЦЕНТРОБУДА ну а им как всегда все по барабану