asd

Всі новини про життя міста

У Кривму Розі на базі дитячої бібліотеки відкрився ще один простір для дітей (фото)

У співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у Центрально-Міському районі на базі дитячої бібліотеки відкрився ще один простір для розвитку та активного дозвілля дітей – UNICEF. Дитяча точка «СПІЛЬНО».

Поспілкувався з першими відвідувачами та відкрив новий центр виконуючий обов’язки міського голови Юрій Вілкул.

Про це повідомили у відділі преси та внутрішньої інформації Криворізького виконкому.

Це  – четвертий простір, відкритий у партнерстві з ЮНІСЕФ. Раніше було створено такі сучасні дитячі простори у   палацах культури  «Тернівський» та «Творчий», бібліотеці для дорослих №24. Діти можуть отримати тут  психологічну допомогу, соціальну адаптацію та додаткові можливості для розвитку.

«Спільно з дитячим фондом ЮНІСЕФ відкриваємо ще один безпечний простір, куди діти можуть прийти поспілкуватися, отримати підтримку, знайти собі друзів. Хочу зазначити, що всі заняття  у таких просторах проводяться безкоштовно та є безпечними, бо розташовані в будівлях, де є (або знаходяться у безпосередній доступності) сертифіковані ДСНС укриття», – зазначив Юрій Вілкул.

Дитячий простір у бібліотеці на Поштовому працюватиме з понеділка по суботу, вихідний – неділя. Графік роботи: з 08.30 до 17.00.

У рамках проєкту бібліотека отримала оргтехніку: ноутбук, багатофункціональний принтер, пауербанк, акустичну систему. Крім того, простір забезпечений зручними меблями, це –  столи та стільці для групових занять, крісла-мішки. Для наочності та творчості є мольберти, набір ігор, модульний конструктор та інші речі для комфортного перебування хлопців та дівчат.

«В час війни такі простори стали точками дозвілля, стабільності та безпеки для  дітей. Відтепер і на базі нашої бібліотеки діятиме безпечний і затишний простір, створений для сімей з дітьми, які постраждали внаслідок війни, для дітей з інвалідністю, а також, які проживають у нашому місті. Тут вони можуть проводити час зі своїми однолітками, гратися, навчатися та розвиватися.   Все це супроводжується різноманітними майстер-класами, іграми та руханками. Ми дуже вдячні місцевій владі та представникам Юнісеф за такий простір для наших дітей», – сказала директорка КЗК “Міська дитяча бібліотека” Олена Голуб.

Своїми враженнями поділилася Аліна Свистуля, яка прийшла на відкриття простору: «Дуже добре, що відкрився такий простір, вдячна всім дорослим, які створили для нас такий центр. Зручно, що він знаходиться саме у дитячій бібліотеці, бо її відвідує багато дітей. Я планую відвідувати всі активні заходи. Мрію знайти тут нових друзів. Переконана, що ми з користю та цікаво будемо проводити час».

Довідково:

У Кривому Розі відкрито 31 сучасний навчально-творчий простір. Кривий Ріг побудував системну роботу з міжнародними партнерами в рамках спільних проєктів у галузях культури, освіти та соціальної сфери. Зокрема, в Кривому Розі налагоджена робота з USAID (США), Terre des hommes (Франція), Дитячим фондом ООН UNICEF, мерією Еспоо (Фінляндія) та іншими партнерами в рамках реалізації проєктів з цифрової освіти, створення комп’ютерних класів. Спільно з Міжнародною організацією з міграції, Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців, UNICEF, KSE, ACTED (Франція), Solidarites International (Франція), GIZ (Німеччина), Гуманітарною місією «Проліска» та іншими проводяться ремонти в школах та шелтерах.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі