asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі адвокат врятував військового водія від судового вироку

Інгулецький районний суд Кривого Рогу розглядав справу відносно водія Volkswagen Golf, якого було зупинено 13 травня 2023 року на блокпосту при в’їзді в місто з боку населеного пункту Широке.

У протоколі від правоохоронців значилося, що керманич перебував у стані наркотичного сп’яніння та відмовився проходити медичне обстеження.

Позивач – Полк патрульної поліції просив суд притягнути військовослужбовця до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП – за «керування транспортними засобами особами в стані сп`яніння» (п. 2.9. а Правил дорожнього руху України) або «відмову особи пройти відповідний огляд».

Проте до справи взявся адвокат підозрюваного, який зумів спростувати дані в матеріалах справи від патрульних. Так, наприклад, на доданому відео із бодикамер є лише частина спілкування службовців та водія, яка неповномірно розкриває увесь зміст події.

Також правник звернув увагу, що некоректно було зазначено місце події, а саме: у протоколі вказано 2 км автодороги Р-74 сполученням П`ятихатки – Кривий Ріг – Широке, але фактично події відбувалися на в’їзді в місто по Широківському шосе.

Також адвокат зауважив, що на відеозаписі чітко прослуховується згода водія пройти медичний огляд, проте з боку копів наступних кроків щодо цього виконано не було, окрім неправдивого запису в протоколі.

Усі аргументи захисника суд узяв до уваги та постановив закрити справу за відсутністю події та складу адміністративного правопорушення.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі