asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі буде працювати 203 пришкільних, спортивних, навчально-ігрових та інших майданчиків  

У Кривому Розі під час літніх канікул понад 10 тисяч школярів відвідають 203 літні пришкільні майданчики, які запрацюють на базі 121 закладуосвіти міста. Буде 5 змін з 3 червня по 25 серпня (одна зміна складатиме два тижні).

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої політики.
 
Олександр Вілкул, голова Ради оборони міста провів нараду з працівниками освіти та організаторами дитячого дозвілля на пришкільному майданчику у Саксаганському районі.

«Для відпочинку дітей у Кривому Розі будуть працювати влітку 203 майданчики, які будуть працювати з 3 червнядо 25 серпня. Сьогодні у 106 закладах освіти відкрилися 106 літніх пришкільних майданчиків. Тут відпочинуть, наберуться сил та знайдуть нових друзів майже 6 тисяч школярів. Всього буде 5 змін, тривалість зміни 2 тижні. Майданчики різноманітні за направленням, це навчальні, мовні, туристичні, екологічні, ігрові, є навіть школа олімпійського резерву. У кожного свій напрямок. Ми намагаємось робити все, щобдіти могли під час війни  жити майже нормальним життям, відпочивати і розвиватися. Всі активності спрямовані на те, щоб криворізькі школярі розвивали творче мислення, позитивну комунікацію, креативність, емоційний інтелект та багато іншого. Діти саме головне, їм будувати у подальшому Кривбас, будувати Україну після нашої Перемоги. Ми створили максимально, безпечні умови та організували літне дозвілля школярів на належному рівні, діти захищені, бо у закладах освіти є укриття. Наші діти відпочивають активно та пізнавально», – зазначив Олександр Вілкул.


 
У першу зміну, на базі 106 закладів освіти містазапрацювали 106 дитячих майданчиків літнього дозвілля, з них: 60 – ігрових, 15 – освітніх, 9 – спортивно-розважальних, 3 – навчально-ігрових, школа олімпійського резерву; корекційно-розвитковий; соціально-реабілітаційний; художньо-естетичний, туристичний, екологічний, 8 мовних та 4 літні школи. Робота майданчиків буде спланована за тематичними змінами: патріотичного спрямування, пізнавально-ігрові (для дітей молодшого шкільного віку), фізкультурно-спортивні.
 
Також, у другій половині дня будуть працювати 22 спортивних майданчики, де діти залучатимуться до занять фізкультурою, спортивних змагань та спортивно-розважальних програм. Крім того, усі ДЮСШ працюватимуть зі своїми вихованцями у штатному режимі, відповідно до своїх планів роботи. Тренери ДЮСШ та керівники гуртків закладів позашкільної освіти будуть залучатися до роботи «Гуртка одного дня» на базах закладів освіти, де працюватимуть дитячі літні майданчики. У червні, протягом двох змін, заплановано роботу 113 дитячих літніх та 36 спортивних майданчиків.

Діти відвідують пришкільні літні майданчики, тільки з дозволу батьків, а саме відповідно до заяви на ім’я директора закладу освіти. Також, для відвідувачів майданчиків створені безпечні умови для перебування дорослих та дітей. Тут школярі відпочивають активно і пізнавально, беруть участь у спортивних змаганнях, естафетах та конкурсах.
 
Крім того, у заміському таборі влітку відпочинуть та оздоровляться 1000 дітей військовослужбовців.
 
Також, під час літніх канікул усі заклади культури міста активно долучаються до організації змістовного дозвілля дітей. А саме: розважально-ігрові програми, концерти у парках і скверах міста, на площах біля Палаців культури, дитячих ігрових майданчиках. Також, на дітей чекають майстер-класи з хореографії, декоративно-ужиткового мистецтва. У ПК «Північний», «Тернівський», «Першотравневий», «Центральний», «Мистецький», «Інгулець» щотижня будуть здійснюватися покази мультфільмів для дітей. 46 бібліотек міста щодня будуть гостинно зустрічати дітлахів. Для них будуть проведені майстер-класи, пізнавальні бесіди, конкурси, вікторини, організовані читальні зали «просто неба». Активно долучається до роботи під час літнього відпочинку Міський історико-краєзнавчий музей та Міський виставковий зал. Вони тісно співпрацюють зі школами міста та організовуютьвиїзні лекції.

Крім того, за підтримки Ради оборони міста та наших партнерів, школярі зможуть безкоштовно відвідати у парку Театральний креативний простір «Спільно Кемп». Цей цікавий та корисний проєкт реалізується у співпраці міста з ЮНІСЕФ та ГО «Культурна платформа Закарпаття».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі