asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі чоловік із диму незаконно робив гроші

Уродженець м. Костянтинівка Донецької області, який наразі проживає у Кривому Розі, свою історію судимостей розпочав у 2005 році. Перший злочин – крадіжка, потім ще одна, а за нею – ще дві. Маючи непогашену судимість, чоловік на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив, та повторно вчинив умисні злочини, але уже як шахрай.

Так, на початку листопада 2022 року він вирішив заробляти гроші, продаючи електронні сигарети. З’ясувалося, товару він не мав, але видавав себе за надійного поставника у спеціальній групі Телеграм-каналу.

Злочинець передбачливо запасся банківськими картками своїх знайомих, таким чином розсіюючи оплату на рахунки різних банків. Перші кошти надійшли 2 листопада – це була оплата замовлення на суму 3260 гривень. Наступний замовник 23 листопада оплатив 7688 гривень. А далі «бізнес» запрацював активніше: протягом 2022-2023 років шахрай заволодів коштами довірливих громадян ще на десятки тисяч гривень.

Звісно, ніякого замовлення покупці не отримували, тому звернулися в поліцію. Правоохоронці відслідкували шлях надходження коштів на банківські рахунки й викрили зловмисника.

Громадянина було звинувачено у вчиненні кримінальних правопорушень – злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 КК України.

Обвинувачений заявив клопотання про застосування ч. 3 ст. 349 КПК України та просив не досліджувати обставини справи, оскільки він фактичні обставини вчинення злочину визнає повністю.

Примітним залишається факт, що вчинені кримінальні правопорушення,  згідно зі ст. 12 КК України, відносяться до категорії нетяжких злочинів. Саме тому підозрюваний не збирався відшкодовувати майнові втрати потерпілим.

16 січня 2024 року Центрально-Міський районний суд міста Кривого Рогу визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді 2  років позбавлення волі.

Згідно зі ст. 75 КК України підсудного звільнено  від відбування призначеного покарання, якщо він протягом іспитового строку 2  роки не вчинить нового кримінального правопорушення та виконає покладені на нього обов`язки.

Речові докази – банківські картки суд розпорядився знищити, а два телефони та см-холдери конфіскувати в дохід держави.  

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі