asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі чоловік продавав примарні автівки

Містянин вирішив скористатися ситуацією в країні у напружений момент – через місяць після початку повномасштабного вторгнення. На його думку, це був хороший шанс заробити грошей. Саме тому, раніше судимий чоловік, створив оголошення на популярному сайті із пропозицією продати автомобілі.

У квітні 2022 року він розмістив об’яву про те, що продає Volkswagen Beetle за 1500 доларів США. У той же день до нього звернулася потенційна клієнтка, яка мала намір придбати авто. Чоловік поставив умову – передплату розміром 14 000 гривень, а гроші просив скинути на банківську картку.

Жінка швиденько перерахувала кошти, а далі продавець зник. Уся права в тому, що банківський рахунок аферист використовував не свій, а родички. Він успішно перевів у готівку гроші й використовував їх у власних цілях.

Наступне оголошення виставив у червні, а за Skoda Octavia Tour просив 28 000 гривень. У той же день він отримав передплату 15 000 гривень, які були переведені на картку знайомого шахрая. Але на цей раз останній не обмежився лише передплатою, а заявив про необхідність доплатити ще 13 000, вигадавши, що його дитину терміново оперують і потрібні гроші.

Ще одне оголошення про авто вийшло 1 січня 2023 року. У об’яві значилося, що Skoda Octavia Tour терміново продається за 4000 доларів США. Потенційному покупцеві шахрай знову розповів про термінову операцію дитини й попросив передплату в розмірі 12 000, а потім ще 20 000 гривень, які успішно були зараховані на банківський рахунок родича зловмисника.

Через тиждень злочинець знову створив оголошення, в якому за Skoda Octavia Tour просив 1200 доларів США. За цю примару він теж отримав передплату в розмірі 12 000 гривень.

Звичайно, потерпілі зверталися в поліцію, слідчі дії проводилися, а тому вдалося встановити особу підозрюваного.

9 листопада 2023 року  Жовтневий районний суд м. Кривого Рогу визнав громадянина винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.190, ч.2 ст.190 КК України та призначив остаточне покарання у вигляді обмеження волі на 1 рік та 3 місяці.

Примітно, але процесуальні витрати по справі відсутні, а цивільні позови  не були заявлені.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі